Fotball

Tidligere Brann-keeper kan ødelegge for Rosenborg i Champions League-kvaliken

Kenneth Udjus er klar til å gripe sjansen om han får den.

Kenneth Udjus' kontrakt med Norrköping går ut etter denne måneden. Det siste han gjør for svenskene kan bli å sende Rosenborg ut av Champions League-kvaliken.

IFK Norrköping har ingen planer om å legge seg bakpå mot Rosenborg i onsdagens avgjørende kvalifiseringskamp i mesterligaen, forsikrer kristiansanderen Kenneth Udjus.

  • Følg kampen direkte her klokken 19.15

33-åringen flyttet til Sverige i mai i år, etter å ha spilt hele karrieren sin i Norge, senest i Brann. Dermed fikk keeperen også være med på Norrköpings comeback i mesterligaen, etter 16 års fravær.

— Det er disse kampene man gleder seg til som fotballspiller. Man har bare lyst til å komme i gang. Vi gleder oss, sier Udjus.

Den tidligere Brann-, Lillestrøm- og Sogndal-keeperen har hatt slitt med en trøblete lyske tidligere i sesongen, men føler selv at han er godt rustet til å ta plass mellom stengene mot Rosenborg.

IFK-trener Jens Gustafsson har valgt å satse på 19-åringen Andreas Vaikla, men estlenderen har vist varierende form i det siste.

-— Jeg er usikker. Vi får ikke vite laget før på kampdagen. Alle keepere vil spille, men jeg respekterer trenerens valg, forklarer Udjus kvelden før mesterligahymnen skal spilles på Nya Parken i Norrköping.

Kom med tips

Det er Rosenborg som er i førersetet på veien mot avansement, etter 3-1-seier i Trondheim.

Norrköping-keeperen forteller at han kom med tips basert på sin tid i Norge, men til tross for at han hadde forberedt lagkameratene sine på at kantspillerne til RBK liker å gå innover i banen, klarte ikke svenskene å nøytralisere Pål André Helland og Yann-Erik de Lanlay, som scoret ett mål hver.

— Vi klarte ikke å demme opp for dem sist, men vi må stoppe dem i Sverige, påpeker Kristiansand-mannen.

— Det er et vanskelig resultat å ta igjen, men det blir interessant. Det krever at vi har dagen, og at marginene er på vår side. Vi har ingenting å tape, men et godt kontringslag som Rosenborg kommer nok til å legge seg bakpå mens vi angriper, mener Udjus,

— Vi har like stor sjanse til å vinne her som på Lerkendal. Det er ingen tvil om at vi er kapable til å vinne. De må ha minst to mål og hindre oss scoring. Det er et kampbilde vi kan trives med, bekreftet Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen da han og kaptein Mike Jensen møtte pressen tirsdag.

På utgående kontrakt

Udjus og Norrköping trente bak lukkede dører dagen før mesterligaoppgjøret for å være best mulig rustet til å ta seg videre på trøndernes bekostning

— Det var for å forberede motspillet vårt. Så får vi satse på at det holder, men Rosenborg er en gigant i nordisk fotball, og har mye mer erfaring fra mesterligaen enn det vi har, sier veteranen, som kun har kontrakt med tabelltoeren i Allsvenskan ut juli måned.

— Vi skal ta en prat i slutten av uka, men de har nok gjort opp sin mening. Jeg har også mye å ta med i betraktningen med kone som nærmer seg ferdig med barnepermisjon og skal begynne i jobb igjen i Oslo. (©NTB)

Les mer om

  1. Champions League
  2. Rosenborg BK
  3. Kenneth Udjus