Fotball

Nyland klar for Bundesliga

Molde selger landslagskeeperen. – Dette er jo guttedrømmen, sier Ørjan Nyland.

TIL TYSKLAND: Ørjan Nyland sammen med sportsdirektør i Ingolstadt, Thomas Linke.
  • Trond Hustad
    Rbnett
TIL INGOLSTAD: Ørjan Håskjold Nyland selges fra Molde.

MOLDE (Rbnett): Ørjan Nyland har signert for den tyske klubben Ingolstadt som sist sesong rykket opp i Bundesliga.Etter det Romsdals Budstikke forstår har keeperen skrevet en fireårskontrakt. Overgangssummen er ukjent, men det dreier seg trolig om titalls millioner kroner siden Nyland hadde tre år igjen av kontrakten med MFK.

Flere tyske nettsteder melder også om forhandlingene onsdag formiddag. Også Molde Fotballklubb bekrefter onsdag overgangen på sin hjemmeside.

– Guttedrømmen

— Dette er jo guttedrømmen. Å få spille i en av de største ligaene i verden, er et mål for mange unge fotballspillere, sier Ørjan- som var iferd med å starte sin første trening med det tyske laget. - Tysk Bundesliga er kjent for å utvikle keepere - og noen av de absolutt beste keeperne i verden spiller i denne ligaen, sier Ørjan Nyland i en pressemelding.

Les også

Nå kan Nyland bli solgt til Tyskland

Tyske og engelske toppklubbers interesse for 24-åringen har vært stor i flere år. Mandag reiste Nyland til Tyskland sammen med agent Jim Solbakken, og nå bekreftes det altså at overgangen til Ingolstadt er klar.

— Interessen fra Ingolstadt ble kjent for meg tidligere i år, men ble konkret først den siste uken, og etter det har det gått fort! Jeg var også på besøk hos den tyske klubben for en stund tilbake, og møtte da både trenere, ledere og spillere. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av den tyske klubben.

— Laget rykket opp sist sesong til Bundesliga. Ingolstadt er ikke en stor klubb, men stedet er veldig koselig. Både min samboer Tine og jeg ser nå frem til å etablere oss her sammen med vår sønn Oliver, sier landslagskeeperen.

- Håper Nyland får suksess

Nyland har spilt sin siste kamp for Molde og kan debutere for sin nye klubb etter at det internasjonale overgangsvinduet åpner 22. juli.

Ingolstadt 04 vant serien og rykket opp etter fem sesonger i 2. Bundesliga. Klubben sponses av Audi og hjemmearenaen Audi-Sportpark har en kapasitet på 15.000 tilskuere. Den tidligere østerrikske toppspilleren Ralph Hasenhütt trener klubben, som ble grunnlagt i 2004. Molde-trener Tor Ole Skullerud, som gir seg i klubben etter sesongen, skulle gjerne hatt med Nyland videre, men er samtidig veldig glad på keeperens vegne.

— Dette er fantastisk mulighet for Ørjan. Å spille i Bundesliga er et kvalitetsstempel - og jeg håper Ørjan vil bli en suksess også der. Han har masse talent, er treningsvillig, og har fortsatt utviklingspotensiale. Han er en ledertype som alle lag vil sette pris på. Også for det norske landslaget er det positivt at vi har en keeper som spiller i en av verdens meste krevende ligaer, sier Skullerud.

Les også

  1. Direktøren: - Enorm respekt for avgjørelsen til Skullerud

  2. Skullerud bekrefter at han slutter i Molde

Les mer om

  1. Tysk fotball
  2. Ørjan Håskjold Nyland
  3. FC Ingolstadt 04