Fotball

TV 2-sjef: - Vi kan heve standarden

<p>Kanalen trygge på at de kommer til gjøre en bedre jobb enn Canal Plus.</p>

Canal Plus har rettighetene til Premier League ut sesogen. Nå kjemper kanalen for fortsatt rett til å sende engelsk toppfotball. Her er studiovert Dag Solheim (t.v) sammen med Ron Atkinson.
  • Line Lauvsnes Oddekalv
TIANJIN, KINA 20080815:Tilskuerne Bjørn Taalesen (t.v.) og Jarle Aambø. Foran f.v. Kristin Lie, Anneli Giske, Ingrid Hjelmseth og Runa Vikestad på tribunen da fotballjentene røk ut i kvartfinalen under de olympiske leker i Kina etter kampen mot Brasil. Brasil vant 2-1.Foto: Lise Åserud / SCANPIX

I dag ble det klart at TV 2 etter all sannsynlighet overtar rettighetene for å sende engelsk fotball i Norge de neste tre årene.

— Vi kan bekrefte at vi har inngått en avtale med Medge Consulting om rettighetene til Premier League på tv, nett og mobil, sier sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, til Kampanje.

Les også:

  • Premier League til TV 2

Før avtalen er helt spikret, vil ikke Taalesen avsløre planer for verken kommentatorer eller om det blir et gjensyn med tippekampen. Det han er helt klar på, er at kanalen vil gjøre en bedre jobb enn Canal Plus.

— Vi mener det er mulig å heve standarden på dekningen av engelsk fotball i Norge. Det er rom for forbedringer.

- Kan du utdype det?

— Det er journalistisk gode muligheter, sier Taalesen.

- Hauge bruker å få solgt

Det som mangler før TV 2 kan sette de foreløpig hemmelige planene ut i livet, er en formell godkjenning fra Premier League. Administrerende direktør Jonas Eriksson i Canal Plus Norden har derfor slett ikke har gitt opp håpet om å beholde den engelske fotballen, og viser til at Medge også må selge rettighetene i resten av Norden for at avtalene skal godkjennes.

- Jeg føler meg ganske sikker på at det ender opp med at vi beholder rettighetene etter denne sesongen, sier Eriksson til VG Nett.

Taalesen er på sin side rimelig trygg på at TV 2-avtalen går i boks.

- Rune Hauge pleier å få solgt det han vil selge, kommenterer sportssjefen.

- Er du sikker på at det går i orden?

- Sikker kan man aldri være, men jeg er ganske komfortabel.

Han ønsker ikke å gå inn på tidsperspektivet.

Statistikksenter Premier League:

Debatten raser

Reaksjonene fra leserne våre er delte etter at nyheten sprakk i ettermiddag.

«Trist for PL-sjåarar,TV2 kan aldri matche nivået til Canal +...», skriver en nettdebattant, mens en annen jubler: «Endelig skjedde dette. Jeg har ventet på dette lenge».

Delta i debatten:

Taalesen tar kritikken med knusende ro.

- Vi hørte mye av det samme da vi tok over den norske fotballen. Den mener vi at vi har fornyet, og nå skal vi vise at vi kan klare dette også, sier sportssjefen.

I forhold til kanalens kostnader, sier Taalesen at dette er en «strategisk, vesentlig investering».

- Vi regner dette som en investering med gode muligheter til å få igjen pengene våre. Med rettighetene til både norsk og engelsk fotball har vi begge hendene på rattet, sier TV 2-sjefen.

Les også

  1. Premier League til TV 2

  2. TV 2 får tøff konkurranse om Premier League

  3. 2 milliarder kroner

  4. TV 2 nær gigantavtale for Premier League

  5. Hauge skal selge Premier League-rettighetene

Les mer om

  1. Engelsk fotball