Fotball

Landslagsuttatte Diomande imponerte i ny Stabæk-seier

Stabæk la press på Rosenborg i gullkampen til tross for fryktelig start mot Bodø/Glimt.

svp://100724?view=bt
  • Sindre Trygsland
Adama Diomande kom ikke på scoringslisten mot Bodø/Glimt, men bidro sterkt til seier over nordlendingene.

Stabæk-Bodø/Glimt 3-2, NADDERUD: Landslagsspissen Adama Diomande fortsetter å imponere, denne gangen som tilrettelegger.Lørdag var det Pål Andre Helland som storspilte på Ullevaal. Søndag var det en annen formspillers tur til å vise Per Mathias Høgmo at han fortjener spilletid i landslagspausen. Adama Diomande har vært i glitrende form de siste ukene, og står med ni seriemål så langt denne sesongen.

Søndag ble det ikke nettsus, men Diomande var nok en gang i storslag og var sentral i alle tre Stabæk-scoringer. Først da han skaffet en corner som endte i mål, deretter med en flott assist til Ernest Asante, før han på det siste målet viste overblikk og pasningsfot da han var tredje sist på ballen.

Les også

Høgmo: – Ødegaard tar stadig nye steg

Drømmestart for Glimt

Nadderud-publikummet er blitt bortskjemte med gode resultater denne sesongen, men fikk seg en real kalddusj da Alexander Sørloth sendte gjestene i føringen allerede før 10 minutter var spilt.

19-åringen, som er på utlån fra Rosenborg, scoret sitt første eliteseriemål etter en kjempetabbe av Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Målvakten var på halvdistanse da Bodø/Glimt spilte en pasning i bakrom. Det kunne se ut til at Sørloth forsøkte å lobbe, men misset. Likevel rullet ballen inn i det åpne målet og sønnen til tidligere landslagshelt Gøran kunne juble for sitt første mål i gult.

Målet så ut til å skremme hjemmelaget, som ikke klarte å spille seg til de helt store målsjansene i minuttene etter. Først da halvtimen var spilt på Nadderud begynte vertene å produsere gode muligheter. Nærmest var Adama Diomande, som kun var en strålende Pavel Londak-redning fra å score sitt tiende seriemål for sesongen etter en halvtime.

På den påfølgende corneren ordnet Stabæk balanse i regnskapet, men det var ikke en av lagets storscorere som fikk nettsus. På corneren var det nemlig forsvarsspiller Ville Jalasto som fikk gå opp upresset og stange inn utligningen.

Rundspilt etter pause

I førsteomgangens siste minutter viste Stabæk bedre takter, men de største sjansene var det gjestene fra Bodø som skapte. Først med målscorer Sørloth, som fikk heade upresset på et hjørnespark etter nok en svak inngripen av Mande Sayouba. 19-åringens heading var svak utenfor, og dermed kunne Bob Bradley og co. pustet lettet ut. På overtid fikk Trond Olsen en glimrende mulighet, men avsluttet svakt utenfor alene med Stabæk-målvakten.

Etter pause kunne det derimot virke som det var slutt på kreftene for Bodø/Glimt. Det var Stabæk som styrte banespillet og skapte sjansene. Like før timen var spilt tok de også ledelsen. Ernest Asante trillet inn sitt sjette seriemål etter glimrende forarbeid av Adama Diomande. Den nylig landslagsuttatte spissen var en pest og en plage for gultrøyene hele kampen, men måtte for en sjelden gangs skyld gå av banen målløs.

Selv ikke alene med Pavel Londak ble det mål for Diomande, som avsluttet i stolpen etter 61 minutter. Etter 68 minutter viste 25-åringen hvorfor han har fått plass i Per Mathias Høgmos landslagstropp. En nydelig pasning til lynhurtige Ernest Asante ble til slutt spilt inn til Giorgi Gorozia som satte inn hjemmelagets tredje for dagen.

Trond Olsens trøstemål i sluttminuttene var et skremmeskudd, men gjestene fra Bodø måtte likevel reise hjem uten poeng.

Med nye tre poeng er Stabæk oppe på sølvplass, kun bak Rosenborg. Bodø/Glimt derimot, må ta landslagspause på nedrykksplass. Etter Tromsøs seier mot Molde fredag, er Jan Halvor Halvorsens menn nest sist i eliteserien.

Les også

  1. Cupbragd av Berishas Salzburg

  2. Fra vondt til verre til...

svp://100724?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Stabæk Fotball
  3. Bodø/Glimt