Fotball

Riise straffes av NFF etter raseriutbruddet: Føler seg forskjellsbehandlet

Dommen har falt etter John Arne Riises utbrudd.

HISSIG: John Arne Riise, til høyre, får to kampers karantene for utbruddet sitt etter kampen mot Viking i Ålesund søndag. Til venstre lillebror Bjørn Helge.
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har besluttet å ilegge John Arne Riise to kampers karantene.

— I medhold av Reaksjonsreglementet og Forbundsstyrets retningslinjer for disiplinærsaker ilegges John Arne Riise to kampers karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Aalesund og Viking 17.april, heter det i en pressemelding fra disiplinærutvalget.

Riise sier at at han aksepterer straffen. Han gir imidlertid også uttrykk for at han føler seg forskjellsbehandlet.

— Jeg kommer til å stå på at jeg ikke tror at denne straffen hadde blitt tildelt hvis det hadde vært noen andre enn meg. Jeg kommer til å følge med på praksisen fremover for å passe på at det er lik behandling for alle hvis det kommer lignende situasjoner, sier Riise til TV 2.

Les også

Innstiller på to kampers karantene for Riise

Riise beklaget

Mandag ble det kjent at påtalenemnda i NFF innstilte på to kampers karantene etter utskjellingen av dommer Trond Ivar Døvle under søndagens kamp mot Viking. Innstillingen ble tatt til følge av disiplinærutvalget.

Riise kan anke dommen innen tre dager, og dommen vil først tre i kraft når ankefristen er utløpt. Det betyr at Riise kan spille torsdagens kamp mot Lillestrøm. Han er imidlertid utestengt mot Tromsø (søndag) og mot Molde den påfølgende helgen.

Aalesund-direktør Henrik Hoff bekrefter overfor Nettavisen at klubben ikke kommer til å anke avgjørelsen.

Det var i etterkant av 1-2-tapet mot Viking at John Arne Riise mistet hodet. «Fy faen, for en f****dommer», skrek han da han ruslet av banen — mens et TV 2-kamera fulgte AaFK-stjernen tett. Deretter sparket han i veggen og ga en AaFK-frivillig en advarende pekefinger.

Riise har i etterkant av oppgjøret beklaget ordbruken sin. Han står på han mener dommer Døvle gjorde en svak innsats, men angrer på ordbruken da han tuslet av banen.

— Jeg står på at dommeren var dårlig. Han gjorde fryktelig mange feil i dag. Jeg sier ikke at det er derfor vi taper, for all del, men jeg hater å tape. Jeg virkelig hater det. Da blir det av og til sånn at det koker litt over, sa John Arne Riise til Sunnmørsposten etter kampslutt søndag kveld.

— Det har vært ei tøff natt. Jeg innså allerede i garderoben at jeg hadde gjort en feil og beklaget meg. Da jeg satt hjemme etter kampen, så la jeg ut en unnskyldning på Twitter, sa Riise mandag.

Disiplinærutvalget har vektlagt at utbruddet ikke kom i kampens hete, og skriver at slike utbrudd er «fullstendig uakseptable». De har imidlertid tatt hensyn til at Riise har beklaget oppførselen.

Les også

Riise: - Skværet opp med den frivillige

Her er hele begrunnelsen fra disiplinærutvalget:

«Disiplinærutvalget har vurdert ovennevnte sak, og har på grunnlag av videobildene fra kampen, påtalenemndas innstilling og spillerens/klubbens forklaringer fattet følgende beslutning:

I medhold av Reaksjonsreglementet og Forbundsstyrets retningslinjer for disiplinærsaker ilegges John Arne Riise to kampers karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Aalesund og Viking 17.april.

Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at disiplinærutvalget finner det godtgjort at John Arne Riise, idet han gikk av banen, sa «fy f***, for en f****dommer». Dette skjedde rett foran TV-kameraet. Disiplinærutvalget legger videre vekt på at utsagnet ikke kom i «kampens hete» og at spilleren bør være klar over at det han sier kan bli hørt av de som er til stede rundt han. Slike uttalelser er fullstendig uakseptable.

Det er tatt hensyn til at Riise i etterkant har beklaget sin oppførsel.

Disiplinærutvalgets beslutning om å ilegge Riise to kampers karantene kan ankes innen tre dager. I saker hvor spiller ikke er utvist av dommer, men anmeldt av påtalenemnda i etterkant, vil beslutningen først tre i kraft når ankefristen er utløpt og saken er endelig avgjort.

Det betyr at Riise er disponibel til Aalesunds kamp mot Lillestrøm i Tippeligaen førstkommende torsdag. Karantenen gjelder kun for seriekamper. Det innebærer at Riise også er disponibel til Aafks NM-kamp mot Herd 27. april.»

----------------- Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor VIFs snuoperasjon, Riises dommerutskjelling, Barcas kollaps og Deilas ydmykende nedtur er blant temaene:

Les også

 1. AaFKs styreleder: - Helt uakseptabel ordbruk

 2. Riise: - Jeg legger meg paddeflat

 3. NFF vil vurdere å straffe Riise

 4. Rasende Riise måtte dyttes vekk: - Ikke et forbilde verdig. Beklager

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1911262722535
4Lillestrøm1910453124734
5Rosenborg1894537241331
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. John Arne Riise