Fotball

Barcelona satte rekord da de ble klare for cupfinalen

Spilte uavgjort i Valencia.

Ivan Rakitic og Barcelona gikk, ikke overraskende, videre til den spanske cupfinalen.

Barcelona stilte svært reservepreget for å forsvare sju måls ledelse fra første cupsemifinale mot Valencia og måtte ta i for å sette klubbrekord med sin 29. strake kamp uten tap.

Det endte 1-1 på Mestalla onsdag.

Les også

Messi behandles for nyrestein

Finaleplassen var dypt, dypt i lomma allerede, og Barcelona-trener Luis Enrique lot førstevalgene få hvile i returkampen. Også Valencia-trener Gary Neville slapp til flere reserver, men hans lag var nær en prestisjeseier etter at Álvaro Negredo satte inn 1-0-målet i slutten av første omgang.

Valencia ledet fortsatt da kampen gikk inn i sine ti siste minutter, men i det 84. minutt utlignet tenåringen Wilfrid Kaptoum.

Siden Sevilla vant 2-1 i oktober har Barcelona spilt 29 kamper i ulike turneringer uten å tape. Den gamle klubbrekorden var på 28 kamper.

Les også

Nevilles fiaskotall: Ingen plukker færre poeng enn hans Valencia

Rekorden ble satt med en uvanlig tam ramme. Det var ingen spenning i kampen om finaleplass, og bare 15.000 tilskuere møtte fram.

Barcelona er i cupfinalen for sjette gang på de åtte siste årene. Mest sannsynlig blir motstanderen Sevilla, som har 4-0-ledelse etter første kamp mot Celta.

(©NTB)

Les også

  1. Her avslutter Suárez ydmykelsen av Nevilles Valencia

  2. Vennskap kan ryke når du er ærlig som ekspert

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Valencia CF