Fotball

Ranheim misbrukte sjansen

Kunne tatt seg opp jevnt med kvalikkplassen, men fikk seg kun ett poeng fra Ulsteinvik.

ETT POENG BORTE: Trener Ola By Rise og Ranheim fikk et isolert sett sterkt poeng i Ulsteinvik (arkivfoto).
 • Eirik Grønning

HØDD — RANHEIM 1-1

Ett poeng som riktignok er knallsterkt mot et av seriens beste hjemmelag og opprykksjagende Hødd. Men et poeng som også kan føles som to tapt, ettersom Ranheim skapte mest og holdt Hødd i sjakk i store deler av kampen på Nye Høddvoll.

— Akkurat nå føles det som to poeng tapt, siden vi gjorde en solid kamp og hadde en annulert scoring som føles svært tvilsom ut, sier Robert Stene og tenker på situasjonen på 0-0 allerede etter åtte minutter da Torgil Gjertsen ble avblåst for offside – der assistentdommeren brukte opptil ti sekunder på å løfte flagget.

Soloscoring

Men kort tid senere hadde Ranheim hellet med seg da Robert Stene vant en kroppsduell mot Hødd-stopper Jesper Törnqvist og sprang mot målet. Der Stene mislyktes med krone soloraid i scoring ved to anledninger mot Brann, fikk Ranheim endelig valuta for pengene 32-åringen sendte trønderne i ledelsen på egenhånd.

Ranheims toppscorer fikk riktignok ballen av Mads Reginiussen ut på kanten, men derfra gjorde en serie med kroppsfinter at Hødd-forsvaret som ut som kjegler. Dermed kunne Stene nærmest spasere inn i 16-meteren før han enkelt bredsidet ballen i mål – i det som kan ansees å være en typisk Stene-scoring.

— Det er ikke det første målet jeg scorer på en sånn måte, det er det ikke. Jeg vant en duell med stopperen og kom meg én mot én mot den andre. Det var godt å se ballen gå i mål og godt å få inn et mål igjen, sier Stene og hinter til «måltørken» på tre kamper.

— Men det er synd vi ikke holdt ledelsen inn til pause, fortsetter han.

Les også

Sveen: - Eg burde avgjort to gonger

Nær ny kalddusj

Ranheim var det klart beste laget i 1.omgang og slapp Hødd til svært lite – helt til Jørgen Øveraas Olsen forærte Karl Joachim Wrele ballen etter en svak klarering inn i farlig området. Hødd-spilleren takket og bukket, med å hamre ballen kontant opp i krysset fra 25 meter – og lagene var like langt rett før pause.

Kampen åpnet seg mer opp etter pause, men det var Ranheim som kom nærmest matchvinnerscoringen. En meget god Magnus Blakstad holdt på å krone prestasjonen med en scoring, men headet utenfor målet da han sto upresset etter en kontring. Torgil Gjertsen fikk Ranheim siste sjanse da åtte minutter gjensto, men klarte ikke å overliste Hødd-keeper Falch fra spiss vinkel. Like før slutt fikk Hødds Ole Amund Sveen en kjempesjanse til å avgjøre, men bommet alene med Even Barli. Dermed endte det med poengdeling for Ranheim, som er to poeng bak Jerv i kampen om kvalifiseringsplass.

— Vi tok innpå ett poeng i det minste. Nå har vi Levanger i neste og ser bare oppover på tabellen. Vi skal gi lagene foran oss en ordentlig kamp om en av kvalikkplassene, lover Stene.

Mest lest akkurat nå

 1. NORGE

  Bro kollapset i Øyer i Gudbrandsdalen – lastebil og bil er berørte

 2. NORGE

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 3. NORGE

  Ulykkesbro ble friskmeldt etter at lignende bro kollapset i 2016

 4. NYHETSANALYSE

  Putin ville vise Natos grusomheter. Da gikk det helt galt.

 5. VERDEN

  Utstøtte Liz Cheney får uventet hjelp. – Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre dette

 6. VERDEN

  Tørke over hele Europa: Kan bli risotto- og parmesankrise.