Fotball

Valencias blodhevn

<br></br><br></br><p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=265010&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#265010">RBK — Valencia 0-4:</a></strong> Sjanseløst Rosenborg ydmyket på eget gress.</p>

TRONDHEIM 20081127:Valencias Ivan Helguera (delvis skjult) gir Valencia ledelsen 1-0 under UEFA-cup kampen mellom Rosenborg - Valencia på Lerkendal stadion i Trondheim torsdag.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX . Foto: Scanpix

 • Reidar Løfaldli

Valencia hadde full kontroll og slo et tannløst Rosenborg 4-0 på Lerkendal i UEFA-cupen torsdag kveld.

— Steget opp til spill i Europa er for stort for oss akkurat nå. Spillemessig er vi med i dag, men vi er ikke med i de to boksene. Troen på at vi kan vinne forsvinner når vi slipper inn slike mål som vi gjorde i dag , sier Erik Hamrén til TV 2 Zebra like etter kampslutt.

Valencia tok ledelsen etter halvspilt 1.omgang. Juan Mata var først på en heading fra venstrekanten. 20-åringens heading gikk først i tverrliggeren, så i hånda til Rune Almenning Jarstein, for så å gå i mål.

WEB-TV:

 • Hamrén: - Vi møtte et bedre lag
 • Tettey: - Vi gir opp på slutten
 • Jarstein: - Målet var uflaks
 • Basma: - Ti fantastiske år

Sjanseløse

Det var muligens ingen direkte tabbe av Jarstein, men med tanke på at den unge RBK-keeperen har vært usikker også tidligere denne sesongen, så blir nok ikke selvtilliten styrket av Valencias ledermål.

Fram til målet hadde kampen vært jevnspilt, selv om man kunne ane at Valencias stjernemannskap hadde bedre kontroll enn det kunne se ut for. Rosenborg spilte tidvis godt, hadde ballen mye, men hadde vansker med å komme til sjanser mot et sikkert Valencia-forsvar. Det ble mye nesten, og selv om Per Ciljan Skjelbred og Roar Strand var drivende på RBKs midtbane, var angrepstrioen Konan Ya, Iversen og Pelu nokså tannløse.

- Vi skapte ikke en eneste målsjanse i 1.omgang, og da er det vanskelig å score mål , sa sportslig leder Erik Hoftun til RBK-TV i pausen.

Stygge sifre

I andre omgang hadde Valencia god kontroll på resultatet, og var aldri skikkelig truet. Rosenborg var tannløse framover, og Per Ciljan Skjelbred skapte en av Rosenborgs få sjanser, da han ti minutter ut i andre omgang skjøt utenfor fra 20 meter.

Kampen ble definitivt avgjort et snaut kvarter før full tid etter en glimrende enkeltprestasjon av kantspiller Pablo Hernández. Han fikk ballen på venstresiden, driblet seg gjennom RBK-forsvaret og satte ballen vakkert bak Jarstein. Valencias innbyttere Rubén Baraja og Joaquin gjorde ydmykelsen total og skapte stygge sifre for hjemmelaget med hvert sitt mål på tampen av kampen.

- Vi ble sluttkjørte, og det var ikke mange krefter igjen mot slutten av andre omgang , sa Erik Hoftun til RBK-TV like etter kampen.

Uten mål

Etter 2-0-målet begynte publikum å forlate Lerkendal. RBK har nå igjen bortekampen mot FC København neste torsdag, men håpet om avansement i UEFA-cupen er så godt som borte. Det siste Lerkendal-publikummet fikk å klappe for var da Christer Basma kom inn 5 minutter før slutt. Veteranen legger opp etter sesongen, og fikk sine siste minutter i RBK-trøya på hjemmebane.

Etter onsdagens kamp står RBK uten mål og med bare med ett poeng etter tre av fire kamper i Uefa-cupens gruppespill. Siden oppgjøret mellom St. Etienne og Brugge i RBKs pulje endte 1-1, er ikke alt håp om avansement ute. Men trønderne er nødt til å vinne borte mot FC København 8.desember for å holde liv i håpet.

- Spillerne forsøkte, men det var ikke godt nok i dag. Scoringer forandrer fotballkamper, og det så vi tydelig i dag , sier Hamrén TV 2 Zebra.

 1. Les også

  Milan og City er klare

 2. Les også

  På trynet ut av 2008

 3. Les også

  Knuste Benfica

 4. Les også

  Her redder Inzaghi Milan to minutter på overtid

 5. Les også

  Ajax-hooligans ramponerte Reeperbahn

 6. Les også

  Skinner i stjerneland

 7. Les også

  - Nei, ikke nå igjen!

 8. Les også

  &ndash; Sett en strek over 2. omgang!

 9. Les også

  Hyller Hernández

 10. Les også

  - Det blir veldig viktig å holde på stammen

Les mer om

 1. Europa League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Nei, ikke nå igjen!

 2. FOTBALL

  Skuffende forestilling

 3. FOTBALL

  - Målet er sluttspill

 4. MENINGER

  På trynet ut av 2008

 5. FOTBALL

  - Husker ikke målet

 6. FOTBALL

  - Nå må vi vinne en bortekamp