Fotball

- Vi ble for forsiktige

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259627&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259627"> <strong>Russland — Sverige 2-0:</strong></a> Selvransakende landslagssjef etter EM-exiten.</p>

GEPA-1806085561 - INNSBRUCK,AUSTRIA,18.JUN.08 - FUSSBALL - UEFA Europameisterschaft, EURO 2008, Russland vs Schweden, RUS vs SWE. Bild zeigt Fredrik Ljungberg (SWE). Keywords: bengalisches Feuer.Foto: GEPA pictures/ Andreas Pranter
  • Espen Sletvold

— Vi var litt for passive i førsteomgang, og slet med å komme oss ut av posisjonene, sa Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck til TV4 etter tapet mot Russland som sendte Sverige ut av EM.

Russland satte Sverige under et enormt press i første halvdel av omgangen, og etter 24 minutter fikk de uttelling da Denis Pavulysjenko satte inn 1-0. Sverige kom bedre med mot slutten av omgangen, men hadde ingenting å by på etter pause.

- Vi prøver å komme oss høyere opp på banen etter pause, men så får vi en tidlig scoring mot og da blir motbakken enda lengre, forklarer Lagerbäck.

Det hadde gått bare ni minutter av omgangen da kampens store spiller kunne øke til 2-0 etter et praktfullt angrep. Siden handlet det meste om Russland som lett kunne ha økt til både 3-0 og 4-0. — Vi har jo litt uflaks også siden vi har noen gode sjanser, men vi strakk rett og slett ikke til. Det var Russlands match i dag. innrømmer Lagerbäck.

Skuffet

Venstreback Mikael Nilsson er enig.

- Vi er veldig skuffet nå, men Russland var det beste laget. sier Nilsson til TV4.

— Russland er veldig dyktige med ballen, og flytter den godt i mellom seg, og vi sliter med å komme opp i presset. Vi kom vel kanskje aldri inn i kampen på den måten vi hadde ønsket, oppsummerer Nilsson.

- Må utvikle oss

Lagkompis Fredrik Ljungberg mener Sverige må utvikle angrepsspillet sitt foran neste mesterskapet.

- Vi må utvikle spillet vårt. Russland og Spania er flinke til å spille ball, og får motstanderne slitne. Kanskje bør vi lære litt av at det er de som går videre, sier han til samme tv-kanal.

Han vil likevel ikke si at Sverige spiller for defensivt.

— Alle må velge stil etter de kvalitetene og det spillermateriellet de har, understreker Ljungberg.

Les også

  1. Krever Lagerbäcks hode på et fat

  2. Utspilt og utslått

  3. Frykter trøtte ben

  4. - Spania-tapet satt i

  5. &ndash; Stoor kan overta

  6. Sverige-dødaren fra St. Petersburg

Les mer om

  1. Fotball-EM