Fotball

Annan kjenner seg ikke igjen i kritikken

<p>— Jeg er ingen bremsekloss, sier Anthony Annan etter debatten om hans offensive egenskaper.</p>

rbk vifanthony annan ny spiller
 • Line Lauvsnes Oddekalv

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

«Offensivt holder han ikke mål i eliteserien». Det skrev Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter om Anthony Annan etter at Rosenborg slet offensivt i første omgang mot Strømsgodset mandag.

Kritikken kom som en stor overraskelse på midtbanespilleren selv.

Fornøyd med null baklengs

Annan var mest fornøyd dagen etter 3-0-seieren, etter nok en kamp der RBK nektet motstanderen både mål og store sjanser.

— Nå er vi disiplinerte bakover , sier 23-åringen.

Han er også fornøyd med egen form. Det har unektelig hengt litt sammen, Annans form og RBKs defensive suksess. Mot både Godset og Vålerenga helga før var de akrobatiske taklingene på plass.

Da takles det med de kroppsdelene som måtte være tilgjengelige, og da er det ikke lett å være motstander.

— Om motstanderen har kortere vei til ballen enn meg, må jeg av og til vurdere å kaste meg foran for å komme først til ballen, forklarer Annan enkelt da de spektakulære krumspringene skal beskrives. Han avviser at han er spesielt myk eller gjør turnøvelser, selv om det kan se slik ut når han takler med begge beina i været, eller baklengs, med foten i rar vinkel og på vei i en helt annen retning med resten av kroppen. Det er ingen tvil om at det defensive sitter som et skudd. Og det er den han er mest opptatt av selv.

Web-TV:

- Ingen bremsekloss

— Det er jobben min, og det er det instruksjonene og oppgavene jeg får fra treneren (Erik Hamrén) handler om, sier midtbanespilleren.

Derfor føler han også kritikken er urettferdig.

«I deler av spillet sitt holder han verdensklasse. Annan kan komme til å spille en viktig rolle på Ghanas VM-lag i juni. Så god er han defensivt. Offensivt holder han ikke mål i eliteserien. Når han vinner ballen avanserer han fremover til han møter en motstander, så vender han og slår ballen til side eller skrått bakover til venstre. Vi kan kalle det en bremsepasning» , skrev kommentator Kjetil Kroksæter.

Det synes Annan var overraskende.

— Jeg skjønner ikke hva dere mener med at jeg skal være en bremsekloss på angrepsspillet vårt. Jeg skal ligge defensivt og passe de rommene på banen. Mot Start prøvde jeg å være mer med offensivt, men da så vi gang på gang at de fikk overgangsmuligheter. Dermed fikk jeg beskjed av Erik om å holde igjen for å hindre dette, forklarer Annan om manglende bevegelser fremover.

Trygt pasningsspill

Mot Vålerenga viste en pasningsanalyse Adresseavisen gjennomførte at Annnan var den RBK-spilleren med høyest presisjon. Den viste også at ghaneseren oftest valgte de korte løsningene, fremfor de lange oppspillene. Det har han alltid gjort, forklarer han.

- Der jeg kommer fra spiller vi en slik type fotball. Vi spiller på fot og på en ledig medspiller. Men, selvsagt, ser jeg at backene eller kantspillerne mine er ledige og har rom lengre fremme i banen, så slår jeg også langt. For meg handler det om å slå pasningen presist til best plasserte, nærmeste medspiller. Jeg foretrekker den korte typen og å slå ballen i beina. Det er mye lettere å spille presist da , argumenterer Annan.

- Vi er litt stresset

Den ghanesiske landslagsspilleren har også et svar på hva han mener gikk galt da Rosenborg slet offensivt i første omgang. At det ble en del lange - og upresise - igangsettinger var ikke planen.

- På hjemmebane ønsker vi helst å gjøre det lille ekstra. Vi vet at supporterne venter seg en god kamp og at motstanderne gjør det. Da blir vi litt stresset , tror Annan.

— Vi virket litt redde og nervøse i starten i går (mandag), og da klarer vi ikke spille opp mot vårt normale og vårt beste. Fremover er vi bare nødt til å ta det mer med ro. Vi vet at målet vil komme om vi spiller godt, og det vil hjelpe oss til å få bort disse prestasjonsnervenen, mener Annan.

Kritikk fra pressen bryr han seg ikke om, helst kunne man bare avskaffet børssystemet, skulle det være opp til Rosenborgs nummer fire. Han er imidlertid litt bekymret for at avislesere som ikke så kampen mot Strømsgodset skal tro at han er en bremsekloss.

- Jeg håper ikke supportere vil tro det om meg , sier Annan.

— Men jeg konsentrerer meg uansett om jobben min, og det er å spille godt for Rosenborg, og dekke de rommene treneren vil jeg skal dekke!

Paradise-sveis, flause og krigsmaling

Totalt useriøs oppsummering av fjerde serierunde

svp://94258?view=ap

Totalt useriøs oppsummering av fjerde serierunde

Les også

 1. Drømmevår for stortalent

 2. - Steffen er Norges smarteste spiss

 3. Jarstein vil bli Norges nummer 1

 4. Trege Rosenborg

 5. - Jeg hadde ikke holdt en hel kamp i dag

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien