Southampton satte spinnvill målrekord

Southampton knuste Sunderland 8-0 på St. Mary’s. Mens Danny Welbeck reddet Arsenal på overtid.

Graziano Pelle (nr. 19) og Dusan Tadic feirer Southamptons femte scoring mot Sunderland. Mer skulle det bli ...

Southampton – Sunderland 8-0, Arsenal – Hull 2-2, Crystal Palace – Chelsea 1-2:

Seier 8-0 er ny rekord for «The Saints» i Premier League, og et mildt sagt sensasjonelt resultat.

Det hele startet med Santiago Verginis selvmål etter 12 minutter, så ballet det på seg:

Graziano Pellè økte 2-0 seks minutter senere, før Jack Cork sørget for 3-0-ledelse snaut ti minutter før pause.

— Jeg er litt sjokkert

Sunderland tok grep og byttet hele tre spillere før det var spilt ett kvarter av andre omgang. Men hjalp absolutt ingenting.

Southampton scoret hele fem mål i løpet av de siste 30 minuttene og tok sin største seieren i Premier League noensinne. Den største seieren i Premier League-historien står Manchester United for. I 1995 vant "de røde djevlene" 9-0 over Ipswich.

8-0-seieren sender Ronald Koemans menn opp på en tredjeplass på tabellen. Kun ett poeng bak Manchester City som innehar andreplassen.

— Jeg er fortsatt litt sjokkert. Jeg er stolt av laget mitt. De kjemper alltid helhjertet og det trenger vi, sier Southampton-manager Ronald Koeman, ifølge BBC.

Her setter Danny Welbeck inn 2-2-scoringen som sikret ett poeng hjemme mot Hull City.

Welbeck reddet ArsenalHull så ut til å få revansj fra finaletapet i FA-cupen forrige sesong, men på overtid dukket Danny Welbeck opp og sikret Arsenal 2-2 lørdag.

Den sene utligningen kom etter et vedvarende press fra hjemmelaget. Alene med keeper var Welbeck kald og plasserte ballen kontrollert i nettmaskene.

Arsenal brukte de siste overtidsminuttene på å jakte seiersmålet, men Hull holdt unna. Selv om seieren glapp, fikk «tigrene» i det minste med seg et sterkt bortepoeng fra London.

God start

I åpningskvarteret så kampen ut til å bli enveiskjøring. Arsenal stormet ut fra startblokkene og var overlegent best. Storspillet omsatte Alexis Sánchez til 1-0 etter 13 minutter. Chileneren lurte seg forbi en Hull-forsvarer og scorer vakkert fra skrå vinkel.

Kort tid etter var Alex Oxlade-Chamberlain nær å gjøre 2-0, men skuddet endte i en motspiller. I stedet slo Hull tilbake da Mohamed Diamé utlignet med en utsøkt lobb. Arsenal-spillerne reagerte voldsomt på at målet ble godkjent, ettersom Diamé rev ned forsvareren Mathieu Flamini i kampen om ballen forut for scoringen.

Arsenal slet med å gjenfinne den gode rytmen laget hadde det første kvarteret, men vertene styrte kampen i kjent stil på eget gress. Men Hull tok vare på sjansen da de først fikk den. Abel Hernández ga gjestene 2-1 kort tid etter avspark ved starten av annen omgang. Angriperen var suveren i luften og stanget Hull i ledelsen.

På etterskudd

Målet så ut til å bli kampens siste. Arsenal-spillerne virket frustrerte utover i omgangen, men på overtid dukket Welbeck opp og reddet 2-2. Arsenal har 11 poeng etter åtte kamper i Premier League. Serieleder Chelsea, som slo Crystal Palace 2-1 lørdag, har til sammenligning dobbelt så mange poeng som byrivalen. Arsène Wengers mannskap er med andre ord på kraftig etterskudd i gullstriden.

Hull har ett poeng mindre enn Arsenal. Klubben tapte FA-cupfinalen 2-3 etter ekstraomganger for nettopp Arsenal forrige sesong.

Brede Hangeland kriger her på en corner for Crystal Palace. Men det ble tap for hjemmelaget.

Tap for HangelandBrede Hangeland var tilbake i startelleveren for Crystal Palace, men nordmannen kunne ikke hindre at serieleder Chelsea stakk av med alle poengene.

Oscar sendte gjestene i ledelsen etter syv minutter, men det var til slutt Cesc Fabregas' drømmescoring i andre omgang som ble avgjørende. Spanjolen avsluttet Chelseas praktangrep med å sette 2-0 iskaldt i mål.

Tidligere Ole Gunnar Solskjær-elev, Frazier Campbell, reduserte for Crystal Palace helt på tampen av kampen. Men det endte 2-1 til José Mourinhos menn.

– Mitt lag gjorde en fantastisk prestasjon. Fra første minutt gjorde vi det vi ønsket å få til, som var å holde på ballen og bruke den til å kontrollere kampen. Det andre målet vårt var en «skandale». Det var helt utrolig bra utført, sa Chelsea-manager José Mourinho ifølge BBC etter kampen.