Fotball

Regjeringen åpner for mer kontakt i idretten – gir unntak fra énmetersregelen

Regjeringen har lagt frem en ny forskrift som åpner for kontakttrening i all toppidrett, inkludert 2. divisjon i fotball for menn og 1. divisjon for kvinner.

Kulturminister Abid Raja (V) sammen med idrettspresident Berit Kjøll og fotballpresident Terje Svendsen. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

 • Stian Johnsen, NTB

Unntaket fra énmetersregelen gjelder alle profesjonelle utøvere i idrett og kultur.

– Toppidrettsutøverne våre kan snart trene som normalt. Så snart helsemyndighetene, Nif (Norges idrettsforbund) og vi er enige om retningslinjene her, er det bare å sette i gang. Jeg kan forsikre om at Kulturdepartementet vil bidra alt vi kan for å få dette på plass, sier kulturminister Abid Raja (V) i en pressemelding.

 • LES OGSÅ: RBK-sjefen etter nye møter: – Tror på 500 på Lerkendal i serieåpningen

Grønt lys for flere fotballserier

I tillegg til at toppidrettsutøvere i alle idretter kan ha kontakt med hverandre, åpnes det opp for det samme i fotballserier som Norges Fotballforbund (NFF) har bestemt at er klare til å følge forbundets smittevernprotokoller.

Det betyr at 2. divisjon for menn og 1. divisjon for kvinner kan starte med kontakttrening og etter hvert med kamper, gitt uttalelsene fra NFF nylig.

– Vi er klare for å inkludere 1. divisjon kvinner og Postnord-ligaen (2. divisjon menn) i toppfotballpiloten og håper på klarsignal for dette neste uke. Selv om dette vil innebære justeringer på de mest inngripende smitteverntiltakene, er vi likevel trygge på at vi skal gjøre dette på en smittevernfaglig forsvarlig og tillitvekkende måte, sa NFFs elitedirektør Lise Klaveness i forrige uke.

Barn og unge

Kulturdepartementet opplyser at unntaket fra énmetersregelen gjelder for følgende grupper:

* Utøvende kunstnere ved gjennomføring av kulturaktiviteter i regi av en profesjonell aktør.

* Toppidrettsutøvere ved gjennomføring av idrettsarrangement.

* Spillere og støtteapparat ved gjennomføring av seriekamper i toppfotball (fotballserier) som Norges Fotballforbund har besluttet er klare til å følge forbundets smittevernprotokoller utarbeidet i samarbeid med Helsedirektoratet.

* Personer under 20 år som deltar på sommerskole, sommerleir, aktivitetsleir, kulturskole, leirskole og andre skolelignende fritids- eller ferietilbud, samt de som står for arrangementet.

(©NTB)

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Breddefotballen avlyses: Sola tilbyr spillere til Bryne og EIK

 2. FOTBALL

  NFF vil ha oppstart i august, men 3. divisjon må vente på klarsignal

 3. FOTBALL

  Suksesstreneren langer ut mot helsemyndighetene: – De har dratt det for langt

 4. FOTBALL

  Dato for seriestart i 2.-divisjon bestemt – det blir flere endringer

 5. FOTBALL

  Gladnyhet for Toppserien: Har fått dato for mulig seriestart

 6. FOTBALL

  Ingen positive koronatester i toppfotballen – må likevel vente med treningskamper