Her har nordmannen nettopp knust Celtics Champions League-drøm

Ikke mindre enn tre nordmenn var på banen da ungarske Ferencváros slo Celtic med 2-1 og tok seg til 3. runde av Champions League-kvalifiseringen i fotball.

Tokmac Nguen satte inn 2–1-målet for Ferencváros.

Celtic - Ferencváros 1–2

Og det er ingen tvil om hvem som ble den største helten. 15 minutter før full tid scoret bortelaget seiersmålet, og matchvinner ble Tokmac Nguen (26).

Celtic presset på for flere mål da Ferencváros kontret inn 2-1. Nguen fikk en langpasning i føttene og stormet mot mål i nesten en halv banehalvdel med en Celtic-forsvarer i hælene før han slutt fikk lurt ballen forbi Celtics keeper Vasilios Barkas.

Det var strålende gjort av den tidligere Strømsgodset-spilleren som spilte ensom spiss i Ferencváros' 4-3-3-system.

Les også

Gigantovergang gikk i vasken for Ståle Solbakken

Tokmac Nguen imponerer for sin ungarske klubb.

Aktuell for landslaget?

Nguen spilte i Strømsgodset fra 2011 til 2019. I denne perioden var han også på utlån i Bærum og Mjøndalen. Nå imponerer han altså i ungarsk fotball. Kanskje til og med nok til å være med i landslagsdiskusjonen.

Det mener i hvert fall Kristiansund-profilen Amahl Pellegrino. Han har spilt sammen med Nguen i blant annet Strømsgodset. På Twitter viser han til at Nguen har scoret både mot Djurgården og Celtic i Champions League-kvalifiseringen, og skriver følgende:

– Og fortsatt er han ikke med i landslagsdiskusjonen?

Les også

Disse klubbene kan Messi ende opp i

Annullert Moi-scoring

Mohamed Elyounoussi hadde for øvrig et aldeles strålende forarbeid til Celtics 1-1-scoring. Han var involvert i tre berøringer før han til slutt serverte ballen til målscorer Ryan Christie som klinket ballen i mål med venstrefoten fra rundt 20 meters hold. Den kom åtte minutter ut i 2. omgang.

Like etter fikk Moi annullert et mål for offside. Han lobbet ballen over keeper, men til ingen nytte da dommeren mente at det ikke kunne godkjennes.

I stedet var det altså det ungarske bortelaget som kunne juble for avansement til neste runde.

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Celtic.

(©NTB/100% Sport)