Ingen straff for Bundesliga-spillere som hedret George Floyd

Spillerne som i helgen feiret scoringer i Bundesliga med solidaritetserklæringer til avdøde George Floyd vil ikke bli straffet, melder Tysklands fotballforbund.

Achraf Hakimi viser en erklæring med krav om rettferdighet for George Floyd etter å ha scoret for Borussia Dortmund. Slike markeringer godtas av Tysklands fotballforbund og vil bli tillatt også i tiden som kommer.

Disiplinærutvalget i DFB har ifølge en uttalelse på forbundets nettsted besluttet at det ikke blir opprettet disiplinærsak mot Achraf Hakimi, Jadon Sancho (begge Borussia Dortmund), Weston McKennie (Schalke) eller Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach), som alle markerte sympati med avdøde Floyd og motstand mot rasisme. Det samme gjelder Köln-spiller Anthony Modeste, som gjennomførte sin markering mandag kveld.

Utvalget gjør det også klart at det ikke vil bli reagert mot spillere som gjør lignende markeringer i serierundene fremover.

– Naturligvis forholder vi oss til Fifas og DFBs regelverk, men i dette konkrete tilfellet dreier det seg om antirasistiske markeringer fra spillere som dermed står opp for verdier DFB støtter fullt ut. Derfor vil det ikke bli reagert, sier Anton Nachreiner, som er leder av disiplinærutvalget.

Avgjørelsen får full støtte fra Tysklands fotballpresident Fritz Keller.

– Dette gjorde meg glad, sier han.