Fotball

Forstår at Hangeland ble sagt opp

Den norske supporterlederen ble overrasket, men tror også det kan ha vært en fornuftig avgjørelse av Fulham å si opp Brede Hangeland.

Fulhams suppoterleder har forståelse for at Brede Hangeland ble sparket.

  • Jørgen Tjærnås

Tirsdag kom nyheten om at Brede Hangeland er ferdig i Fulham, over seks år etter at han ble hentet fra FC København. London-klubben valgte å benytte seg av en klausul i kontrakten med midtstopperen, og avsluttet dermed kontrakten ett år før den gikk ut.

Les også

Hangeland: - Umåtelig skuffet over hvordan dette er håndtert

Hangeland meldte selv at han fikk en e-post med beskjed om at hans tid i klubben var over. En skuffende avskjed for en klubblegende, mener Mats Bjørnstad, som er leder for Fulhams norske supporterklubb. — Folk er ganske overrasket over måten det ble gjort på. Men samtidig tror jeg flere innerst inne skjønner at det kan være en fornuftig avgjørelse , med tanke på at han er godt betalt, og at han ikke har prestert på nivået som forventes det siste året, sier Bjørnstad til Aftenposten.no

— Jeg hadde trodd Hangeland. skulle bli. Men om han har rundt 50 tusen pund i ukelønn, så kan det jo være fornuftig, når man også har unge Dan Burn som er en ganske lik stoppertype, legger han til.

Tror på Hangeland

Etter at nyheten kom ut skrev Fulham på Twitter at de hadde gitt sin kaptein beskjed om avgjørelsen på en riktig måte.

- Mitt inntrykk av Hangeland, etter å ha fulgt han tett i 6,5 år, og også møtt ham, er at jeg ikke tror han er typen til å dikte opp noe sånt. Jeg synes den korte uttalelsen fra klubben virker litt som om man forsøker å redde seg inn, mener supporterlederen.

Bjørnstad rangerer Hangeland blant klubbens aller største spillere gjennom tidene.

— Han har vært sentral i den mest suksessfulle perioden i klubbens historie. Så har han alltid vært populær blant fansen. Jeg vet ikke hvor reell interessen har vært fra andre, men han har framstått som lojal og blitt selv om han nok hadde muligheten til å spille for større klubber. Så har han alltid tatt seg tid til fansen og til intervjuer, og at han blitt sett på som en jordnær fyr.

Mange rutinerte ut

Fulham har etter nedrykket kvittet seg med flere andre rutinerte spillere. I tillegg til John Arne Riise har også rutinerte spillere som Steven Sidwell, Damien Duff, Giorgos Karagounis, Mahamadou Diarra og John Heitinga tatt farvel med klubben. Manager Felix Magath har signalisert at han ønsker å satse på klubbens unge spillere i Championship.

Les også

Økland: - Vi kommer til å snakke med Hangeland

— De klubben ville kvitte seg med nå er nok borte. De som eventuelt forsvinner nå er spillere klubben ikke klarer å beholde. Men det er skummelt om vi skal starte en sesong med stortsett unggutter, sier supporterlederen.Spekulasjonene om hvor Hangeland nå tar veien har allerede begynt. Ifølge Daily Mail skal London-nabo Crystal Palace være blant klubbene som er interessert i å sikre seg den norske landslagskapteinen. GetWestLondon, som følger både Fulham og QPR, melder at sistnevnte nå skal vurdere 32-åringen etter å ha rykket opp til Premier League.

Les også

  1. Døren bør stå vidåpen for Brede Hangeland

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Fulham FC