Fotball

Matland tilbake

Men AaFK må klare seg uten sin Jamaica-trio.

FAST: Jo Nymo Matland har lagt beslag på AAFKs venstrebackplass.
  • Sveinung Nedregotten

Demar Phillips er på benken fra start i AaFKs hjemmeoppgjør mot Odd, men Jason Morrison og Tremaine Stewart er ikke med i dagens tropp. Peter Orry Larsen, Andreas Nordvik og Daniel Arnefjord er også ute med skader.

Desto mer gledelig for Jan Jönsson er det at Jo Nymo Matland er tilbake etter skadeavbrekk. Han går rett inn på sin vante plass på venstre back.

Et litt overraskende trekk av AaFK-treneren er at han flytter unggutten Thomas Skog Martinussen opp på midtbanen. For han er det rollen han er mest kjent med, men for AaFK har han i år figurert både som back, sist mot Brann, og som midtstopper. Sistnevnte i sesongoppkjøringen.

Det var knyttet litt usikkerhet til Hugues Wembangomo etter kampen mot Brann. Men han er funnet frisk og klar til å bekle sin vante rolle som høyreback.

AaFK har møtt Odd sju ganger i Ålesund. Det er endt med tre seire hver, og én uavgjort. Fjorårets oppgjør i Ålesund endte med 2-1 til hjemmelaget.

I denne kampen må AaFK tåle et favoritt-stempel. Så langt i sesongen har ting gått langt bedre for de oransje enn for laget fra Grenland. Odd er helt nede på nest sisteplass på tabellen, med sine åtte poeng. Mens AaFK er på fjerdeplass med 17 poeng.

AaFKs lagoppstilling (4-4-2): Sten Grytebust – Hugues Wembangomo, Edvard Skagestad, Jonatan Tollås Nation, Jo Nymo Matland — Fredrik Carlsen, Fredrik Ulvestad, Michael Barrantes, Tomas Skog Martinussen – Leke James, Abderrazaq Hamdallah.

Benken: Staw, Phillips, Myklebust, Fuhre, Stensøem Bjørdal

Odds lagoppstilling (4-3-3): André Hansen – Emil Sætervik, Fredrik Berge, Morten Fevang, Lars-Kristian Eriksen – Jone Samuelsen, Fredrik Oldrup Jensen, Håvard Storbæk – Elbasan Rashani, Snorre Kongsgård.

Benken: Rossbach, Kleiven, Güven, Shala, Gunnarsson, Hagen, Fredriksen.

Følg kampen, og chat med vår journalist:

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien