Johansen ut med skade i Celtic-seier

Slet med smerter i ryggen.

Celtic vant, men Stefan Johansen måtte ut med skade. Før den tid var han, som vanlig, mye involvert.

Celtic spilte en elendig førsteomgang, men hentet seg inn og vant 3-0 mot Dundee United takket være hattrick av Leigh Griffiths. Stefan Johansen måtte ut med skade.

— Til sjuende og sist er jeg fornøyd, men jeg hadde ingen god følelse ettersom førsteomgangen var så dårlig. Det var en av våre svakeste omganger denne sesongen. Vi manglet intensitet og aggressivitet, men spillerne svarte i annen omgang, sa manager Ronny Deila på pressekonferansen etter kampen.

Etter 45 svake minutter tok det ikke lange tiden før den norske manageren fikk noe å juble for.

Det var spilt bare to minutter av annen omgang da Griffiths sendte gjestene foran på pasning fra Johansen, og snaut 20 minutter senere doblet samme mann ledelsen.

Hattricket ble fullført på straffe kort tid før slutt.

Selvtillit

— Vi begynner å kjenne hverandre, og han har mer selvtillit. Da ser du hvor god han kan være. Han er en veldig god avslutter og jobber hardt for laget, sa Deila om hattrick-helten.

Seieren gir Celtic et forsprang på åtte poeng når det gjenstår fire serierunder. Fredag kommer Dundee på besøk. Seriegullet kan være i boks om Celtic vinner da og Aberdeen ikke tar tre poeng dagen etter.

— Vi må slå Dundee på fredag. Vi vil vinne tittelen så tidlig som mulig, sier Deila.

Ryggsmerter

Et lite skår i gleden var at Johansen måtte forlate banen etter 72 minutter med smerter i ryggen. Det er foreløpig ikke klart om midtbanespilleren går glipp av noen kamper.

Johansen var som vanlig involvert i mye av det Celtic skapte. Rett etter 1-0-målet gjorde Dundee-keeper Radoslaw Cierzniak en superredning da Kris Commons nikket på innlegg fra finnmarkingen, og keeperens redning på Johansens langskudd litt senere var ikke særlig dårligere.

(©NTB)