Fotball

Slakter United-stjerne etter Nederland-fiasko: - Ubegrunnet tro på at alt han tar i blir til gull

Nederland er i sjokk etter at EM-sluttspillet neste år går uten Oranje.

Memphis Depay og Nederland får ikke delta i EM i Frankrike 2016.
  • Steffen Stenersen

Nord-Irland, Wales og Albania. Alle tre lag som er klare for EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren.

Dit skal ikke Nederland.

Etter tapet mot Tsjekkia tirsdag røk også playoff-plassen for nederlenderene, som dermed havner på fjerdeplass i gruppa si og må se sluttspillet fra tv-stolen eller tribunen.

Les også

Her er alt du trenger å vite om EM-playoff

— Hjertet mitt gråter

Slik ser forsiden på Nederlands største avis, De Telegraaf, ut onsdag.

Sist gang Nederland ikke deltok i mesterskap var i VM i Japan og Sør Korea i 2002. Siste gang EM gikk uten de oransje fra Holland, var i 1984.— Hjertet mitt gråter. Det har vært en forferdelig kvalifisering. Likevel må vi være positive til tross for at vi er i en svært vanskelig situasjon. Det vil være en lang vei opp, men vi er nødt til å komme oss ut av denne situasjonen, sier tidligere Arsenal- og Manchester United-spiller Robin van Persie til den nederlandske avisen De Telegraaf.

Van Persie ble på en måte symbolet på gårsdagens nedtur med sitt selvmål som ga Tsjekkia 3-0. — Jeg stikker ikke av fra vanskelige situasjoner. Å gi opp er ikke et alternativ. Slik jeg ser det nå, kommer jeg til å fortsette (på landslaget), sier van Persie.

I en så stolt fotballnasjon som Nederland er det ikke godt likt at store mesterskap går uten laget som tok bronse i VM i fjor sommer. Dermed har nederlanske fotballkommentatorer naturligvis funnet fram krigstypene etter kvalifiseringsfiaskoen.

Les også

Willian ble Brasil-helten - Argentina sliter uten Messi

— Hvor skal man starte når man skal analysere dette nederlandske laget, skriver sportssjef Willem Vissers i avisen de Volkskrant.

- Depay gjør sitt beste

— Det nederlandske landslaget virker som et skip helt ute av kurs, hva gjelder coaching, duellstyrke, tekniske ferdigheter og kreativitet. Hva gjelder alt egentlig. Noen ganger ser det bra ut, men spillet blir plutselig til totalt kaos, skriver han.

Så får flere stjernespillere det glatte lag fra kommentatoren.

— Vi kan starte med Memphis Depay. Han gjør sitt beste, men det blir ingenting ut av det. Delvis på grunn av mangelen på engasjement, gjennom hans ubegrunnede tro på at alt han rører blir til gull. Tallene viser dog noe helt annet. Gjennom hele kvalifiseringen: Null mål, null assist, skriver Vissers om Manchester United-spilleren som har ett mål på åtte Premier League-kamper så langt denne sesongen.

Les også

Italias trenerlegende Trapattoni: - Fullt mulig med norsk EM-spill

— Og hva drev Wesley Sneijder med å hele tiden ligge ved siden av spissene. Midtbanen var nærmest ubemannet til tider, skriver han.

- Sjefen får fortsette

Det ble en tung kveld for Nederland etter tapet mot Tsjekkia.

Fotballkommentator Roar Stokke skrev i en blogg i Aftenposten tirsdag at mange mener Nederland tok medalje på grunn av et vanvittig mesterskap fra Arjen Robben, og ikke på grunn av et veldig sterkt lag.— Nummer tre fra sist VM er på 15 måneder forvandlet til en suppe av håpløst rot, og du trenger en hær av psykologer og rakettforskere for å forklare dette, skriver avisen Algemeen Dagblad om Nederlands nedtur.

Men til tross for fiaskoen, ser det ut til at trener Danny Blind enn så lenge sitter trygt. Det uttaler toppfotballsjef i Nederland, Bert van Oostveen etter kampen.

— Han fortsetter. Vi fortsetter med å bygge kontinuitet. Alt som kunne gå galt har gått galt, men vi vet hva vi holder på med, sier van Oostveen til De Telegraaf.

Ekstra må det nok svi for Nederland at nabo Belgia kommer til å toppe neste FIFA-ranking, som kommer i starten av november.

Les også

  1. Landslaget samlet nasjonen: Over én million så tapet mot Italia

  2. Målscoreren var Norges beste mot Italia

  3. Rettighetskampen er avgjort: Messi og Ronaldo skal vises på Viasat

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Tsjekkias herrelandslag fotball
  3. Manchester United
  4. Robin van Persie