Fotball

Molde-fersking: - Om noen måneder kommer mitt navn til å være mye i media

Moldes nysignering Thompson Ekpe (20) er sjeleglad for at proffdrømmen nå går i oppfyllelse.

Håper på snarlig debut: Thompson Ekpe spilte sin første kamp på Aker stadion da MFK møtte Hødd i treningskamp påskeaften. Den høyreiste midtbanespilleren rakk ikke å vise seg særlig fram på det drøye kvarteret han spilte, men nigerianeren sier at han håper han får flere sjanser av manager Ole Gunnar Solskjær de kommende ukene.
 • Martin Brøste
  Martin Brøste

MOLDE: Tirsdag for en uke siden ble den nigerianske midtbanespilleren Thompson Ekpe offisielt klar for MFK. Han har signert en treårsavtale, og spilte det siste kvarteret i treningskampen mot Hødd påskeaften.

– Det føles så utrolig bra å være Molde-spiller. Når jeg kom hit første gang, tenkte jeg bare «wow». Dette er en stor drøm som går i oppfyllelse, sier Ekpe til Romsdals Budstikke etter Hødd-kampen.

Les også

 1. Solskjær signerte ny midtbanespiller

 2. Prøvespiller får kontrakt med Molde

 3. Solskjær må vrake flere profiler til kampene mot Sevilla

Spillesugen

20-åringen omtaler seg selv om en svært vennlig fyr, som neppe vil komme i trøbbel verken på eller utenfor fotballbanen. Selvtilliten er det heller ikke noe å si på, og Ekpe håper han kan være med å bidra allerede i fredagens eliteseriekamp mot Lillestrøm på Aker stadion.

– Jeg skal gi alt jeg kan og jobbe knallhardt for å komme inn på førstelaget så raskt som mulig. Jeg hater å tape, og i tillegg har jeg utrolig lyst til å oppleve noe sånt, sier han og peker på et bilde av cupgull-feiringen i 2014 som henger i spillertunnelen på Aker stadion.

– Om noen måneder kommer mitt navn til å være mye i media, sier han selvsikkert videre.

– Når tror du vi kan se deg spille i eliteserien?

– Jeg vet ikke helt, ettersom jeg ikke har vært her så lenge. I de to første kampene har jeg vært i Nigeria og ventet på å bli spilleklar. Det er kamp på fredag, så jeg håper jeg kan være med å bidra der. Det har jeg stor tro på, sier han.

Annerledes type

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær tror det kanskje vil gå litt lengre tid før Ekpe virkelig er klar for eliteseriefotball.

– Nå skal han få litt tid på seg til å bli vant til norsk fotball. Jeg syns det var viktig å få ham inn allerede nå, slik at han skal bli klar for å spille fortest mulig. Fra sommeren av tror jeg vi vil få se mer og mer av Thompson, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

Han mener det var viktig å få inn en annen type midtbanespiller enn de klubben allerede har fra før.

– Han er over 190 centimeter høy, og rekker over store flater. Det er viktig at man har ulike spillertyper i Tippeligaen. Vi har allerede mange gode ballspillere på midten, så da var det nødvendig å få inn noen som kunne komplementere disse ferdighetene. Nå har jeg fått røsket opp litt i stallen, så det skal bli bra, sier Solskjær.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK