Fotball

Favoritten til sportslig leder-jobben kommer ikke fra RBK-miljøet

«En håndfull» kandidater igjen – Dorsin en av disse.

To av dem som skal ansette sportslig leder: Tove Moe Dyrhaug og Ivar Koteng.
  • Ole K. Sagbakken

Totalt 21 personer søkte på sportslig leder-jobben. Men den største favoritten skal ha blitt headhuntet av RBK selv – og er ekstern.

Mikael Dorsin søkte heller ikke selv, men ble oppfordret av klubben til å stille på intervju. Han er fremdeles en sterk kandidat i et race som nå skal ha igjen under en håndfull antall navn.

— Jeg har ingen kommentarer til dette, sa Dorsin da Adresseavisen konfronterte ham med hans sportslig leder-kandidatur i forrige uke.

— Vi snakker ikke navn i mediene. Men flere har vært på intervju, og vi håper å ha dette klart snart. Men vi er fortsatt i prosess, sa styreleder Ivar Koteng.

21 søkere totalt

Etter det Adresseavisen erfarer er det imidlertid en person utenfra RBK-miljøet som er favoritt til å få sportslig leder-jobben.

Flere har vært inne til intervju, både eksterne og personer som har klare forbindelser til Rosenborg - som nettopp Dorsin.

Adresseavisen vet også at det totalt var 21 søkere til jobben, da den ble utlyst 28. januar. Kvintetten som skal finne sportslig leder har vurdert disse opp mot navnene de selv kom opp med som aktuelle kandidater. I den siste kategorien ligger både Dorsin og personen som altså skal være favoritt. Og som ikke har tilknytning til Rosenborg-miljøet fra før.

Rolig årsmøte

Det er Koteng, Vegard Heggem og Ola By Rise fra styret som avgjør hvem som får jobben, i tillegg til Tove Moe Dyrhaug (daglig leder) og Trond Alstad (organisasjonsleder) fra administrasjonen. Eksterne «medhjelpere», som RBK ikke har ønsket å kommentere hvem er, skal også ha vært brukt i prosessen.

Torsdag avholdt klubben sitt årsmøte. Det ble svært rolig, men her ble det kjent at det må spares ytterligere syv millioner kroner i sportslig avdeling denne sesongen. Spørsmålet er dermed hvilke ressurser den kommende lederen vil kunne rå over.

Klubben har tidligere også uttalt at en ny leder gjerne kan ha bakgrunn fra andre idretter enn fotball, og at begrepet «toppidrett» har fått et forsterket fokus på brakka.

I dag er rollen midlertidig fordelt på flere hender, hvor assistenttrener Erik Hoftun har et ekstra ansvar for spillelogistikken i klubben.

Les også

  1. Her er Örlunds nye klubb

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK