Fotball

Engelsk landslagskeeper kan miste EM

Jack Butland brakk ankelen mot Tyskland lørdag.

NEDTRYKT: Jack Butland ble skadet mot Tyskland lørdag. Her rett etter å ha sluppet inn Tysklands første mål.

Den engelske landslagskeeperen Jack Butland var maksimalt uheldig i lørdagens kamp mot Tyskland. Han pådro seg et brudd i ankelen.

Det gjør at det er svært tvilsomt om han rekker sommeren EM-sluttspill i Frankrike. Det engelske fotballforbundet (FA) informerte om skaden søndag, og slo fast at han på ingen måte er aktuell for tirsdagens kamp mot Nederland på Wembley.

«Ingen kommer til å bli innkalt i troppen etter denne skaden», forklarte FA i en pressemelding. Kampen mot nederlenderne er en viktig del av oppkjøringen til EM-sluttspillet.

«En undersøkelse i dag viste at jeg har pådratt meg et brudd i ankelen. Nå kommer jeg til å gjøre alt jeg kan for å bli kvitt denne skaden så raskt som mulig», skrev Butland selv på Twitter.

Les også

  1. Knallsterk snuoperasjon ga England seieren

  2. Tåler England denne seieren?

Han ble skadet like før pause i kampen som engelskmennene vant 3-2. Han ble satt inn på det engelske laget som erstatning for skadde Joe Hart. Da han måtte gå ut på grunn av skaden, ble han erstatte av Fraser Forster.

Burnleys keeper, Tom Heaton er også med i troppen og kan få sjansen mot nederlenderne tirsdag, men foreløpig er ikke det avklart.

(©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Tysklands herrelandslag fotball
  3. Englands herrelandslag fotball
  4. Stoke City FC