Fotball

- Espen er bedre nå enn da han forlot Rosenborg

<p>Fredrik Winsnes mener at Espen Johnsen er den eneste norske keeperen som innehar matchvinneregenskaper.</p>

Fotball , 11. oktober 2008 , Skottland - NorgeVM-kvalifiseringScotland - Norway 0-0Fredrik Winsnes , Norge
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

— Espen Johnsen er kanskje den eneste matchvinnertypen vi har av keepere i Norge. Han er god én-mot-én, er uredd, og kan stenge buret. Jeg synes han er bedre nå enn han var da han sto fast på landslaget (Johnsen spilte sin hittil siste landskamp av betydning mot Italia i 2004), sa Fredrik Winsnes til Adresseavisen i forbindelse med landskampene.

Der var lagkameraten i Strømsgodset tilbake i troppen for første gang på lang tid. Mot Skottland var han tredjekeeper, men avsluttet med å sitte på benken i Rune Almenning Jarsteins skadefravær mot Nederland.

— Jeg har ingen formening om hvem som skal stå, verken på Rosenborg eller på landslaget. Og for Norge har jo både Jarstein og Jon Knudsen vært lenger inne i varmen i det siste. Men jeg mener at Espen har utviklet seg siden han forlot RBK (etter 2006), fortsatte Winsnes.

Med Alexander Lund Hansen lenge ute og Jarstein kampklar, men lårplaget, ble det i går stilt spørsmål om hva RBK gjør dersom begge skulle bli langtidsskadd. Og ett av spørsmålene duoen Hamrén/Hoftun mottok, var hvorvidt det er aktuelt å hente hjem utlånte Johnsen tidligere enn planlagt. Keeperen kommer tilbake til Trondheim etter sesongen, men går en usikker framtid i møte ettersom han per i dag ikke inngår i klubbens framtidsplaner.

— Vi har ikke et keeperproblem i dag. Men hvis det skjer noe med Rune (Jarstein) eller Ole (Lilleås Næss)... . da har vi et problem, sa Hamrén, som forholder seg til avtalen mellom RBK og Godset foreløpig:

— Espen Johnsen er vel tilbake fra 1. januar, sa han.

I forhold til UEFA-gruppespillet er Lund Hansen, Jarstein og Næss påmeldte e-cuptroppen. Nå står førstevalget Jarstein og uerfarne Næss tilbake. Og ifølge sportslig leder Erik Hoftun har ikke klubben lov til å melde på en tredje målvakt så lenge klubben har to keepere disponible.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien