Fotball

Aftenpostens tabelltips – 15. plass: Måtte spørre for å få med pappa på laget

Til sammen har disse to 110 år med Start-blod i årene. Men er det nok til å få gjenopplivet makrellfotballen og berge klubben fra nedrykk?

Steinar Pedersen er ny Start-trener. Her sammen med far Erik Ruthford Pedersen.
  • Kjetil Flygind

Steinar Pedersen holdt på å sende Start ned i 1. divisjon med Jerv i fjor. I år må han unngå nettopp det – som Start-trener. Da er pappa Erik god å ha.

— Det er helt uproblematisk for meg å jobbe under og med Steinar. Jeg har en klart definert rolle som keepertrener, og har respekt for det Steinar har gjort og gjør i Start nå. Dessuten har han ikke peiling på keepere. Det er det ingen hovedtrenere som har, sier Erik Ruthford Pedersen og flirer.

Steinar Pedersen står med hendene på ryggen og hører på når pappa Erik snakker. 70-åringen er selve definisjonen på «still going strong» med sitt engasjement og innlevelse. Med turkise fotballsko har veteranen ansvaret for keeperne i Start. I fjor var Håkon Opdal en av de aller beste i eliteserien.

Vanskelig å glemme fjoråret

Det var ikke resten av laget i nærheten av. Det har Steinar Pedersen fått jobben med å rette på.

— Det er nok mange rundt, og noen i klubben, som vil tenke på det som skjedde i fjor. Men i fotball får du alltid nye sjanser. Jeg er optimistisk på våre vegne. Det er vanskelig å spå hvor vi havner på tabellen, og jeg er heller ikke interessert i å spå. Jeg vil se fremgang, da blir vi bedre, og det tror jeg vi får se, sier hovedtreneren.

  • Aftenposten tror dette laget ender på 16. plass denne sesongen

Aftenposten tror ikke Sørlandets fotballstolthet får den fremgangen Pedersen-familien håper på. Lagets beste spiller, Kristoffer Ajer, forsvinner til Celtic til sommeren, og laget er ujevnt besatt. Hvem skal score målene? Klarer de å gi Håkon Opdal den hjelpen som trengs for å holde antall baklengsmål nede? Og kan de unge spillerne ta et nytt steg?

— Press og stress blir det alltid, enten det gjelder den ene eller andre retningen. Jeg har vært med på dette før og tenker ikke på det nå. Jeg gleder meg til sesongen og synes dette er artig, sier Steinar Pedersen.

Ville ikke tvinge seg på

Pappa Erik Ruthford Pedersen har vært keepertrener i Start i en årrekke. Den vitale 70-åringen er en ressurs for klubben. Men måtte likevel spørres om å bli med videre.

— Etter den trasige sesongen i fjor ville jeg vurdere om jeg ville være med ut i fra hvem som ble trener. Og jeg var tydelig på at den nye treneren skulle få sjansen til å velge hvem han ville ha med rundt laget. Da måtte jeg spørres.

Spørsmålet kom, og svaret kom fort.

— Vi er veldig glade for at vi har den beste til å ta vare på keeperne her i Start, så det var ikke noe problem, sier sønnen.

— Jeg er veldig privilegert som får være med på dette, det må jeg si, skyter eldstemann i familien inn.

- Uproblematisk

På feltet er det Erik og ikke pappa som gjelder. Sånn må det være.

— At vi er i familie er helt uproblematisk. Vi er proffe og kolleger på jobb, så kan vi heller være familie når arbeidsdagen er over. Vi diskuterer så busta fyker, vi, forsikrer keepertreneren.

- Hva er Steinars beste egenskaper, Erik?

— Han vet presis hvordan han vil ha det. Det er ikke rom for slinger der. Det er en kolossal styrke.

- Hva er Eriks beste egenskaper, Steinar?

— Tilslaget, fleiper han og ser på farens turkise sko.

— Spillerne er veldig heldige som får nyte godt av hans kompetanse.

- Er det mulig å få liv i makrellfotballen igjen på Sørlandet nå?

- Makrellfotball? Hva er det?

ANALYSEN

Holdt på å rykke ned i fjor, skal slite med å unngå det samme i år. Ung tropp ispedd noe rutine. En del utskiftninger, men stammen er stort sett den samme. Har spennende typer i Daniel Aase, Henrik Robstad og Mathias Rasmussen. Men sett under ett virker kvaliteten akkurat for dårlig til å berge plassen. Se opp for Uduak Cyril Idemokon.

Les også

  1. Slo til motspiller – fikk tre kamper karantene    

  2. Valgdrama i FIFA - Norges favoritt leder etter første runde

  3. Derfor dominerer tenåringene X Games

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien