Fotball

Rekdal sammenlikner superspissen med Solskjær

— Han er en fantastisk profil, sier Kjetil Rekdal om Vidar Örn Kjartansson.

Kjetil Rekdal mener Vidar Örn Kjartansson (t.h) minner litt om Ole Gunnar Solskjær, som her jubler for Manchester Uniteds matchvinnerscoring mot Aston Villa i 2007.
  • Lars Anders Vestad

Kjartansson har vært en åpenbaring for Vålerenga denne sesongen, og med sju seriekamper igjen står islendingen oppført med 24 seriemål. Lørdag får seriens mest treffsikre angriper bryne seg på seriens mest gjerrige forsvar, når serieleder Molde gjester Ullevaal stadion.

  • Direkte fra 18.00: Vålerenga — Molde
Vålerenga-trener, Kjetil Rekdal.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tror de blåhvite står overfor en formidabel jobb når de skal stoppe Kjartansson, og hyller klubbens juvel.— Vi har ikke sett en spiss av Vidars kaliber i Norge siden Ole Gunnar (Solskjær). De er veldig like i måten de scorer mål på. Vidar er ekstremt flink til å treffe målet. Han vet alltid hvor keeper befinner seg, og vet alltid hvor han skal sette ballen. Vi spiller dessuten en type fotball som er et eldorado for en spiss. Vi er offensive, har mange spillere i boksen og skaper masse sjanser, sier Rekdal til Rbnett.

Ingen nykker

Kjartansson har hatt en forrykende sesong så langt, men ifølge Rekdal har ikke suksessen gått til hodet på ham. Vålerenga-treneren beskriver en spiss som er profesjonell, hardtarbeidende og grundig.

Les også

Stor oversikt: Vålerengas målmaskin knuser superstjernene

— Han er en fantastisk profil, og det er ingen nykker der i gården. Han er veldig fornuftig og jobber knallhardt på feltet hver bidige dag. Han er heller ikke slik at han rakker ned på de andre dersom han scorer to mål og laget slipper inn tre. Hver gang han ikke klarer å hindre et baklengsmål, tar han seg nær av det, sier treneren.Lørdag klokken 18 er det duket for kamp mellom medaljejaktende Vålerenga og seriens suverene leder, Molde. Rekdal nøler ikke med å gi motstanderen favorittstempelet, men mener "Oslos stolthet" har en ypperlig mulighet til å stikke av med poengene.

— Offensivt er vi jevngode, men defensivt er Molde bedre enn oss. Det trenger imidlertid ikke å bli utslagsgivende i en enkeltkamp, hvor små marginer og psykologi kan utgjøre forskjellen på vinneren og taperen. Hvem som scorer først spiller inn, og så er det slik at Molde har hatt en lang rekke uten å tape, og det første tapet kommer nok snart, sier han.

Semifinalen i tankene?

Vålerenga-treneren utelukker heller ikke at Molde-spillerne har den kommende cupsemifinalen mot Stabæk i tankene. Den kampen spilles på Nadderud førstkommende onsdag.

Les også

Slik har Rekdal snudd Vålerenga på hodet

— Semifinalen er garantert i tankene deres, og jeg tror det er viktigere for dem å slå Stabæk enn Vålerenga. Uansett hva de gjør eller hvem de kommer med, så er jeg derimot sikker på at de kommer med et godt lag, sier Rekdal.Mens Vålerenga kjemper en innbitt kamp for å få pengene til å strekke til, har Molde en romslig økonomi og ressurser til å hevde seg seg i toppen. Rekdal berømmer klubben for å ha "knekt koden", og mener Molde ikke har reell konkurranse i serien i øyeblikket.

— Man kan godt være misunnelig og sånt, men det hjelper ikke en dritt. Molde har jobbet seg opp i posisjon. Ole Gunnar profesjonaliserte Molde, og gjorde både smarte grep og gode investeringer. Klubben ble attraktiv for spillere som ville komme seg opp og frem, og klarte til og med å bryte "sølvbarrieren". Nå ligger de an til å ta det tredje gullet på fire år, og det er ingen tvil om at Molde er klubben man må slå for å komme seg til topps.

De har et forsprang både i spillerstall og økonomi, men sånt varer ikke evig. Vi må bare se hvor kjapt vi klarer å komme opp på deres nivå. Akkurat nå har de egentlig ikke konkurranse i det hele tatt. Odd er der oppe, men de er ikke sterke nok i et lengre perspektiv, sier han.

FAKTA:

*Navn: Vidar Örn Kjartansson

*Alder: 24 år (11. mars 1990)

*Nasjonalitet: Island

*Posisjon: Spiss

*Klubb: Vålerenga

*Tidligere klubber: Selfoss, IBV og Fylkir

*Aktuell: Toppscorer i eliteserien med 24 mål på 22 kamper

Les også

  1. Gullgutten Solskjær gamblet og tapte

  2. Rekdal ringes ned av spillere som vil spille for VIF

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien