Fotball

- Ødegaard-krangel har forverret forholdet mellom Barcelona og Real Madrid

Nå skriver Spanias største avis om «kald krig» mellom de to spanske gigantklubbene.

Real Madrid vant bikkjeslagsmålet om Martin Ødegaard. Her poserer Ødegaard med den berømte, hvite drakten, med klubblegenden Emilio Butragueño ved sin side. Foto: DIGITALSPORT

  • Nicholas Bergh
    Journalist

Stemningen mellom Barcelona og Real Madrids supportere har som regel vært dårlig gjennom den berømte rivaliserings historie.

Forholdet mellom de to klubbenes ledere har imidlertid ofte vært preget av en felles respekt. Nå har det imidlertid blusset opp en «kald krig» mellom klubbene, skriver den Madrid-baserte avisen Marca.

Per lørdag klokken 11 er dette den mest leste saken på Marca: Spenningen mellom Barcelona og Real Madrid. Foto: Skjermdump Marca.com

Én av årsakene: Barcelonas angivelige forsøk på å stanse Martin Ødegaards overgang til Real MadridMarca skriver at Barcelona tok alle midler til bruk mandag. Det skal være snakk om telefonoppringninger til Ødegaards far (Hans Erik Ødegaard) og Ødegaards agent (Tore Pedersen). Disse fremstøtene fra Barcelona skal ha skjedd mens Real Madrid forhandlet med Strømsgodset i København.

Agent Tore Pedersen vil ikke kommentere Marcas artikkel eller om Barcelona var interesserte.

— Nå har Martin signert for Real Madrid, og han er kjempefornøyd. Det er på tide å la andre klubber være, sier Pedersen til Aftenposten.

Marca skriver at forholdet mellom klubbene er «mer enn forverret», og at det aldri har vært mer anspent mens Florentino Pérez har vært Real Madrid-president (2000-2006+2009-).

— Mener Madrid sto bak FIFA-sak

Barcelona-president Josep Maria Bartomeu mistenker Real Madrid for å stå bak overgangsnekten, ifølge Marca. Bartomeus posisjon er forøvrig truet. På bildet stiller han på en pressekonferanse i sammenheng med at han annonserte nyvalg, etter massivt press fra katalanske medier og klubbens supportere. Foto: REUTERS

Martin Ødegaard besøkte også Barcelona på sin turné rundt Europas storklubber denne høsten. Lionel Messis klubb skal ha vært svært lystne på å snyte erkerival for det norske supertalentet.Barcelonas oppgave ble imidlertid vanskeliggjort av at de ikke har lov til å kjøpe spillere før januar 2016. Klubben ble nemlig straffet av FIFA for å ha brutt reglene for å verve mindreårige spillere.

Nettopp denne straffen er en annen årsak til det anspente forholdet mellom klubbene som nå råder, ifølge Marca.

Barcelona-ledelsen skal nemlig være overbeviste om at Real Madrid står bak. Barcelona mistenkte at det var Real Madrid som anmeldte saken til FIFA. Barcelona skal senere ha oppfordret FIFA til å også undersøke andre spanske klubber.

Florentino Pérez har vært opptatt av å ivareta den diplomatiske kontakten med Barcelona i hans to perioder som Real Madrid-president, men nå skal forholdet mellom klubbene være forverret. Foto: AP

Spesielt Real Madrid skal ha blitt gransket, men FIFA har på nåværende tidspunkt ikke konkludert med at Martin Ødegaards klubb har gjort noe galt.Madrid-avisene har flere ganger skrevet om at Real Madrids jakt på Ødegaard også handlet om å unngå en ny «Neymar»-sak. Real Madrid skal nemlig ha vært svært lystne på å sikre seg Neymar, før den brasilianske superstjernen signerte for Barcelona.

— Følte meg hjemme her

På pressekonferansen torsdag fikk Ødegaard spørsmål om hvorfor han valgte Real Madrid foran Barcelona.

— Jeg følte meg hjemme da jeg kom hit. Jeg føler dette er den beste muligheten, sier Ødegaard.

Klubblegende og utviklingsdirektør Emilio Butragueño satt ved siden av Ødegaard under seansen. Han fikk også spørsmål om erkerival Barcelonas mislykkede forsøk på å signere den norske 16-åringen.

— Det viktigste for oss er at Martin er her. Vi har store forventninger til fremtiden hans, og vi vil at talentet hans skal utvikle seg her og at supporterne kan nyte spillet hans. Det er det viktigste, sier Butragueño.

Les også

  1. Real-sjefen: - Vi er overbeviste om at Martin får en stor fremtid

  2. Ødegaard har lært verden noe Jo Nesbø,  Solskjær og Bjørgen aldri har greid

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Martin Ødegaard