Strandbergs Russland-avtale verdt 70 millioner kroner

Stefan Strandberg inntar lønnstoppen blant norske fotballspillere.

Stefan Strandberg får godt betalt i sin nye klubb.

TRONDHEIM (adressa.no): Som Krasnodar-spiller blir Stefan Strandberg en av fotball-Norges aller best betalte spillere. Om ikke den aller best betalte.

Adressa.no vet at kontrakten midtstopperen, som forlater RBK gratis, skrev med russerne er verdt om lag 70 millioner kroner totalt, over de fire årene kontrakten varer.

I beløpet kan det ligge noe agenthonorarer og skatt, men stopperen får en meget pen sign-on-fee — og en svært gullkantet årslønn.

Og:

Dersom Strandberg fullfører de fire årene med sportslig suksess, venter en ekstra bonus i Russland. Adressa.no vet at Strandberg har opsjon på et femte år i Krasnodar, som er enda mer lukrativt enn de fire første.

25-åringen ønsker ikke å kommentere summene, men sier følgende om forhandlingene:

— Jeg fikk hjelp av en agent og en ny rådgiver. Jeg har ikke noe ønske om å opplyse hvem denne rådgiveren er, og han ønsker heller ikke noe oppmerksomhet, sier han til adressa.no.

Til tross for den gullkantete avtalen med Krasnodar, hevder Strandberg at han kunne tjent svært gode penger også andre steder.

— Jeg har fått andre tilbud som har matchet dette. Men jeg anser Krasnodar for å være et helt sykt bra sportslig tilbud, også. De som måtte hevde at dette er et steg ned sportslig, er rett og slett uvitende. Dette er et topplag i en av Europas beste ligaer. At det er et topplag trigger meg ekstra. Det gir meg muligheten til å kjempe om å vinne titler. I tillegg drømmer alle fotballspillere om å få spille i Mesterligaen. Og se hvor nær Krasnodar var å kvalifisere seg dit i år, sier han om mesterligaplassen som glapp i siste serierunde denne sesongen.

Ble bekreftet søndag

Det var forrige torsdag adressa.no først skrev om interessen fra russiske Krasnodar på Stefan Strandberg.

Søndag bekreftet spilleren selv overgangen, og 31. juli er kontrakten med RBK over – og midtstopperen reiser østover.

Les også

Strandberg er klar for Krasnodar

Stoppet for «økonomisk doping»

FC Krasnodar er en klubb i vekst, som satser knallhardt for å nå Mesterligaen. Laget ble nummer tre i den russiske ligaen i fjor, og misset mesterligaplassen i siste serierunde. Klubben spilte Europa-liga i fjor høst, og skal tilbake dit denne høsten.

Krasnodar eies av Sergej Galitsky. Den russiske milliardæren har brukt så mye penger på spillere at klubben ifølge Washington Post ikke har lov til å kjøpe nye spillere i de to neste overgangsvinduene.

De har derimot lov til å hente spillere på fri overgang. I tillegg til Strandberg har klubben fått inn den russiske landslagsspissen Fjodor Smolov gratis fra Ural Jekaterinburg.

Derfor kan de tilby meget gode lønninger.

At klubben har brukt penger tidligere, er også tydelig: Da klubben sommeren 2013 hentet svenske Anders Granquist fra italienske Genoa, skrev svenske medier om en overgangssum på 48 millioner kroner – og en årslønn på om lag 15 millioner kroner.

Strandberg var tatt ut på a-landslaget, men måtte reise hjem på grunn av en kneskade. Og har i stedet, som RBK-erne, fri denne uka.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering