Fotball

Neville tror van Gaal har knekt koden

— Det var helt klart Uniteds beste kamp denne sesongen.

Louis van Gaal.

Manchester United leverte årsbeste da Tottenham ble slått 3-0 søndag. United-legenden Gary Neville mener manager Louis van Gaal endelig har funnet et system som fungerer.

Ikke bare vant laget 3-0, men spillet, som store deler av sesongen har vært svakt, var tidvis førsteklasses.

Marouane Fellaini, Michael Carrick og Wayne Rooney scoret målene, men det mest gledelige var kanskje samhandlingen, tempoet og en tydelig spillestil.

Har virket ukomfortabel

United spilte 4-3-3, systemet van Gaal har brukt store deler av karrieren. Fra nederlenderen kom, har United gått fram og tilbake mellom tre bak, diamant på midten, to foran og lite vingspill. Resultatet har vært mange rare kamper med labert tempo og spillere som virker fremmede for hverandre.

— Da van Gaal ble utnevnt forventet alle at dette var systemet han skulle bruke, men i oppkjøringen kom han med Nederlands formasjon med tre bak fra VM. Han vraket det etter et par kamper, og etter det var det en diamant. I dag (søndag) var det 4-3-3, og jeg mener det ikke bør byttes ut. Det var helt klart Uniteds beste kamp denne sesongen. Tempoet var høyere enn noen gang, mente Skysports-ekspert Neville.

Van Gaal har tidligere trent Ajax, Barcelona og Bayern München til seriegull og flere cuptrofeer med en tydelig spillestil, men har virket ukomfortabel på Uniteds benk. Klubben har riktignok hatt mange skader, men det forklarer ikke alle problemene.

Liverpool neste

Neville mener tempoet var nøkkelen til at United endelig lyktes med å se ut som sitt gamle jeg.

— Alle var positive og gikk framover raskere. Det var ikke lange baller, men gode pasninger framover på banen. Selv midtstopperne gikk framover og spilte noen gode pasninger, sa Neville.

Manager van Gaal la ikke skjul på at han var meget fornøyd.

— Vi har tatt et stort første steg, men nå skal vi til Liverpool som er en rival, sa van Gaal.

United har et meget vanskelig kampprogram i ukene som kommer. Søndag spiller de borte mot Liverpool, før nedrykkstruede Aston Villa kommer til Old Trafford første helg i april. Resten av måneden består av hjemmekamp mot byrival Manchester City og bortekamper mot Chelsea og Everton. (©NTB)

Les også

  1. Rooney latterliggjorde egen knock-out i målfeiring

  2. Brasiliansk landslagsspiller utsatt for rasisme i Russland

  3. Rasende Zlatan: - Dette drittlandet fortjener ikke PSG

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Manchester United
  4. Tottenham Hotspur FC