Fotball

- Norsk fotball tjent med at vi setter punktum nå

Fotballforbundet har svart på Drillos brev.

Egil Olsen (f.v.), Svein Graff og Yngve Hallén.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

I dag mottok Egil «Drillo» Olsens advokat Anne Marie Due svarbrevet fra Norges Fotballforbund (NFF) i «Drillo-saken».

Etter uker med storm rundt Egil Olsens avgang som norsk landslagssjef håper NFF nå at saken kan avsluttes en gang for alle. Men spiller ballen over til Drillo og hans apparat.

— Opp til motparten

— Vi har forsøkt å svare så utfyllende som mulig på de spørsmål og de forhold de ønsker vi skal kommentere, og nå er det opp til motparten hva de ønsker å gjøre videre, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff, til Aftenposten.

For en uke siden mottok fotballforbundet brevet fra Drillo og hans advokat. Der har de bedt om svar på en del forhold. NFF har ikke ønsket å kommentere innholdet i brevutvekslingen, selv om NRK hevder å ha lest Drillos brev. At NRK skal ha fått tilgang til brevet har etter det Aftenposten kjenner til skapt reaksjoner på Ullevaal stadion, men de fastholder at innholdet ikke skal prosederes i mediene.

I samme sak i statskanalen i går avviser Egil Olsen at han krever et konkret beløp fra sin arbeidsgiver slik som har blitt hevdet, blant annet i Dagbladet mandag. I stedet langer han ut mot forbundet han fortsatt hever lønn hos.

— Jeg opplever det som en aldri så liten svertekampanje. Det er ikke hyggelig det som kommer til meg etter et sånt oppslag. Jeg har fått beskyldninger om at jeg er en grisk kommunist etter det. Det er så klart ikke hyggelig, sier Drillo i NRK-intervjuet.

Håper på rask løsning

Norges Fotballforbunds advokat, Magnus Stray Vyrje, sier til TV 2 at han håper saken nå løser seg raskt.

— Når Drillo og hans advokat mottar svaret fra NFF håper jeg ballen kan legges død, og konflikten blåses av, sier advokaten.

— Vi har et ønske om å avslutte denne saken så raskt som mulig. Det er trist at saken har utviklet seg som den har gjort. Jeg tror både Egil Olsen, NFF og norsk fotball er tjent med at vi setter punktum nå, sier Svein Graff.

- Har dere i NFF vært i direkte kontakt med Drillo den siste uken?

— Vi har kommunisert via hans advokat, sier Graff.

- Hva nå? Må det et møte til for at denne saken skal kunne legges død?

— Dette må motparten mene noe om. Men vi er løsningsorienterte, og vil gjøre det vi kan for at saken kan avsluttes på en ryddig og ordentlig måte. Dersom det er ønskelig fra Egil Olsen og hans advokat vil vi selvfølgelig være imøtekomne i forhold til det, sier Graff.

Drillos advokat Anne Marie Due har ikke besvart Aftenpostens gjentatte henvendelser onsdag.

Les også

  1. Drillo nekter for bonus-krav

  2. Drillo med millionkrav til NFF

  3. Drillo beskylder NFF for svertekampanje

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball