Fotball

Bruttern om EM-vraket Eyjólfsson: - De må jaggu ha mange gode fotballspillere på Island

Ingen Rosenborg-spillere med i EM-troppen.

Hólmar Örn Eyjólfsson håpet i det lengste på en billett til EM.
  • Petter Rasmus

— Det var litt sånn 50/50 for meg, men jeg hadde selvsagt et håp om å få bli med. Derfor var dette skuffende, sier Hólmar Örn Eyjólfsson.

RBK-stopperens navn var ikke på lista da Islands landslagssjef Lars Lagerbäck offentliggjorde EM-troppen i ettermiddag.

Les også

Gladmelding til Gudjohnsen: Molde-spill ga EM-plass

Mistet plassen etter jul

Svensken tar med fire stoppere til EM. Ragnar Sigurdsson (FC Krasnodar) og Kari Arnason (Malmö) har vært det faste stopperparet hele veien.

I tillegg er Sverrir Ingi Ingason (Lokeren) og Hjörtur Hermansson (IFK Göteborg) inne. Det var disse to stopperne Eyjólfsson kjempet med om en EM-billett.

RBK-sjef Kåre Ingebrigtsen er overrasket over uttaket.

— Jeg var inne i troppen tre ganger på rad før jul, da alle var friske og i form. Til kampene mot Danmark og Hellas gjorde de noen endringer, og de to andre må ha spilt godt og imponert. EM ville vært et fint steg i karrieren for meg, men det skjedde ikke, sier han.

Skjønner lite av uttaket

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen skjønner lite av at Ingason er foran sin mann i EM-køen.

— Ingason må i så fall ha blitt drastisk mye bedre siden jeg trente han i Vikining, sier Bruttern – og fortsetter:

— De må jaggu ha mange gode fotballspillere på Island.

Ingebrigtsen setter et lite spørsmålstegn ved at den islandske landslagsledelsen ikke har vært og sett Eyjólfsson i aksjon for RBK, men påpeker at han ikke har noe ønske om å legge seg bort i laguttaket til Lagerbäck.

— Det er ingen kan ta ham på at han ikke har fått resultater. Lagerbäck er en flink mann, så jeg skal på ingen måte ikke fortelle ham hva han skal gjøre, sier han.

Les også

RBK-keeperen: - Det blir jeg forbannet på

Fordel for RBK

Eyjólfsson visste ingenting om laguttaket før pressekonferansen begynte hjemme på Island. Da tikket det inn en tekstmelding med det nedslående budskapet. Noen timer senere har Eyjólfsson allerede fått bearbeidet skuffelsen noe.

— På den lyse siden kan jeg trene med RBK og være i toppform for resten av sesongen. Det ville ikke vært tilfelle dersom jeg hadde dratt til EM. Der hadde det ikke blitt samme kvaliteten på trening, og jeg ville sannsynligvis ikke fått mye spilletid. Det igjen ville ikke vært bra for Rosenborg, sier stopperen som skal ha sin definitive del av æren for at Rosenborg har sluppet inn svært baklengsmål så langt denne sesongen.

Og får støtte av Ingebrigtsen:

— Det å ha landslagsspillere er alltid greit for oss, men når det er sagt så er jeg ikke lei meg for at Hólmar ikke er med. Det gjør at han ikke mister noen kamper for oss, og at han får ferie før den høsten vi skal ha. I tillegg får han trent godt i den perioden. Å være i et EM uten å spille er ikke gunstig, sier han.

Les også

  1. Dorsin gjør comeback etter 11 uker ute

  2. TV 2-ekspert slakter dommeren: – Molde ble bortdømt

  3. «Det lukter nedrykk nå, men det er midlertidig»

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK