Slik velger Bruttern å erstatte Helland

Disse 11 får tillit fra start mot Stabæk.

Pål Andre Helland er ute mot Stabæk.

LERKENDAL: Pål André Helland ble ikke klar til søndagens RBK-kamp mot Stabæk, og dermed må Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen velge en reserveløsning på høyrekanten atter en gang.

Les også

RBK-spillerne hadde en lang diskusjon etter Sogndal-kampen

Helland ble skadet på oppvarmingen i forkant av bortekampen mot Sogndal for én uke siden, og da ble Elbasan Rashani kastet inn på kort varsel.

Gudmundur Thorarinsson får sjansen mot Stabæk.

Han leverte til en ener på børsen, og ble byttet ut etter 45 minutter.Det blir imidlertid ikke en ny mulighet fra start for Rashani søndag. I stedet velger Ingebrigtsen å bruke Gudmundur Thorarinsson i startoppstillingen, og mye tyder på at han går rett inn i høyrekantrollen på Lerkendal.

Ingebrigtsen har også mulighet til å dytte Midtsjø ut til høyre, hvor han har levert gode prestasjoner også tidligere. Da vil Thorarinsson skyves inn som indreløper.

RBK-magasinet:

Les også

Slik svarer Kåre på kritikken etter Sogndal-kampen

— Stabæk er bra. De har prestert bra, men sliter med å score mål. De skapte masse sjanser hjemme mot Odd, og gjorde en bra match der. De har mye av det samme som vi kjenner fra Stabæk i fjor, men de har ikke fått erstattet Adama Diomande (toppscoreren som ble solgt til engelske Hull), sier Ingebrigtsen om søndagens motstander.

RBK-treneren har atter en gang valgt Christian Gytkjær på topp, mens Matthias Vilhjalmsson blir å finne på benken også søndag.

Slik starter Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik – Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø – Gudmundur Thorarinsson, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Pavel Londak, Johan Lædre Bjørdal, Alex Gersbach, Magnus Stamnestrø, Elbasan Rashani, Matthias Vilhjalmsson, Riku Riski.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk