Lagerbäck om Norges dårlige Fifa-ranking: – Ja, de jobber godt på Færøyene

Norges nye landslagssjef ble intervjuet av Skavlan.

  • Øystein Jorem

Onsdag startet Lars Lagerbäck i sin nye jobb som Norges landslagssjef. Fredag kveld sendes et intervju Fredrik Skavlan har gjort med den nye sjefen.

I intervjuet forteller Lagerbäck om reglene han setter for sine spillere.

– Vi har forsøkt å ha veldig få regler, for at dersom noen bryter reglene må det få en konsekvens. Men vi har to viktige regler. Det ene er at du skal være på hotellet fra kveldsmåltidet til frokost. det andre er at du ikke skal ha en bekjent, venner eller agenter på samme hotell som vi bor på.

Les også

For åtte år siden kom Zlatan med sin spådom om Lagerbäck som norsk landslagssjef

Kastet ut Zlatan

Det blir reglene i Norge også?

– Jeg har ikke hatt tid til å sette meg ned og tenke på det, men jeg må se om jeg har fått noen nye erfaringer etter møtet med deg for å se om det trengs noen ytterligere regler for nordmenn, svarer Lagerbäck.

Da han var landslagssjef for Sverige i 2006 ble trioen Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg og Christian Wilhelmsson kastet ut fra troppen etter at de hadde havnet på byen på natten under en samling. Zlatan kritiserte landslagssjefen i sin selvbiografi senere.

Les også

Lagerbäck om pengene han får: – Jeg tjener mye mer enn nordmenn flest

Fifa-rankingen

Skavlan spurte også den nye landslagssjefen om han visste hvor Norge ligger på Fifa-rankingen.

– Jeg vet omtrent hvor de ligger. Jeg tror det er drøyt 80 et sted, sier han.

Skavlan: – Og det betyr at vi puster Færøyene i nakken?

– Ja, de jobber godt på Færøyene.

Se Lagerbäcks kommentar om Fifa-rankingen øverst i saken.

Les også

Han ble utropt til Sveriges kjedeligste person. Nå skal Lars Lagerbäck redde norsk fotball.

Lagerbäck ga seg som trener for det islandske landslaget etter suksessen han opplevde med laget i VM. Da det ble kjent at han ble norsk landslagstrener var det flere kritiske røster fra Island. Han forklarte at han skulle pensjonere seg etter Island-jobben.

– Jeg synes ikke de skal være sinte. Planen hele tiden var at assistenten min skulle ta over etter de fire årene, og jeg synes jeg hadde gjort jobben. I tillegg er det bra at det skjer noen forandringer etter fire år. Men jeg savner Island veldig. Det var en fantastisk opplevelse. Jeg fikk jo til og med 30 stemmer i presidentvalget. De er jeg veldig takknemlige for, sier Lagerbäck.

Presidentkarrièren var likevel langt unna, siden han ikke er islandsk statsborger.