Fotball

- Issah vil passe perfekt i Rosenborg

<p>Spilleragenten avviser at Rosenborg har lagt inn bud, men sier Issah vil passe perfekt i Annan-rollen.</p>

Isah frontbilde
 • Øivind Presthus
 • Martin K. Andersen

Flere serbiske medier har de siste dagene meldt at Rosenborg er interessert i å hente Mohammed-Awal Issah til Lerkendal i sommer. Ghaneseren er under kontrakt med Røde Stjerne fra Serbia frem til 1. januar 2013, men kan være på vei bort fra Beograd-klubben i sommer.

Paschalis Tountouris representerer Issah, og han avkrefter at RBK skal ha lagt inn et bud på Røde Stjerne-spilleren.

— Jeg kjenner til ryktene og spekulasjonene om Mohammed, og det virker logisk at Rosenborg ser på ham siden de hadde Anthony Annan der før. Dersom Rosenborg hadde lagt inn et bud på ham, så ville jeg visst det. Derfor kan jeg avkrefte at det har kommet et tilbud fra Rosenborg, sier Tountouris på telefon til Adresseavisen.

Mener RBK er interessant

Tountouris sier at Issah for øyeblikket planlegger sin videre fotballkarriere. 25-åringen har spilt for Røde Stjerne siden 2009, og agenten sier at han vet om interesse fra flere europeiske ligaer.

— Hvis Rosenborg er interessert, så er det også interessant for Mohammed. Rosenborg er helt klart en klubb som møter forventningene han har til en fremtidig klubb, men jeg vet at også klubber i Tyskland og Frankrike holder øye med Mohammed. Skal det bli en overgang så må vi finne riktig klubb, hvis ikke blir han værende i Røde Stjerne, sier Tountouris.

Hemmelighetsfull Hoftun

Erik Hoftun er som alltid taus om overgangsrykter:

- Jeg kommenterer ikke overganger i media, svarer sportsdirektøren.

- Dere ser etter en spillertype som kan ta rollen som defensivt midtbankeanker?

- Ingen kommentar. Jeg er svært hemmelighetsfull i dag, sier Hoftun med et smil.

- Bedre offensivt enn Annan

Tountouris har base i Afrika, og sier han kjenner godt til Anthony Annan, spilleren som storspilte som defensivt midtbaneanker for Rosenborg før han ble solgt til tyske Schalke i vinter.

- Hvis du ber meg sammenligne dem, så mener jeg at Mohammed er en mye bedre offensiv spiller enn det Annan er. Annan er en fantastisk midtbanespiller i forsvar, men han har dårlige ferdigheter fremover på banen. Issah er god som forsvarende midtbanespiller, men ikke like god som Annan. Derimot er han en kreativ spiller som kan fylle flere roller på midtbanen, og han er i stand til å sette opp angrepsspillet fremover i banen. Han vil være et bra «verktøy» når Rosenborg-treneren skal planlegge angrepsspillet sitt, sier Tountouris.

Han har også sin mening om hvorfor Annan ikke har lykkes i Schalke.

— Når en midtbanespiller blir kjøpt av en stor klubb som Schalke, så forventer klubben en midtbanespiller som også har en kreativ, offensiv drivkraft. Det har ikke Annan, og derfor passer ikke han inn i de beste klubbene i de store ligaene, mener Tountouris.

Les også

 1. - RBK har lagt inn bud på Mohamed Awal-Issah

 2. Issah kan erstatte Anthony Annan

 3. - RBK flinkere foran mål

 4. Jönsson er opptatt av detaljene

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien