Fotball

Haagensen gir seg i ÅFAS - AaFK mister nok en toppleder

To toppledere borte i løpet av få uker.

Bjarne Haagensen gir seg som ÅFAS-leder.
  • Helge Skuseth

Kjell Tennfjord ga nylig beskjed om at han vil gi seg som styreleder i AaFK på årsmøtet 26. februar. Og nå følger ÅFAS-leder Bjarne Haagensen etter. Han bekrefter motvillig overfor smp.no at han trer til side på årsmøtet i AaFKs driftsselskap ÅFAS (Ålesund Fotball AS) på årsmøtet i mars.

Sunnmørsposten vet at han for lengst har gitt beskjed til valgkomiteens leder Svein Holand at han ønsker å trappe ned sitt engasjement i ÅFAS, men overfor Sunnmørsposten beklager Bjarne at avisen allerede har fått nyss om hans kommende avgang.

Ikke optimalt

— Det er vel ikke optimalt at nyheten om Tennfjords og min avgang i sentrale og viktige verv i og rundt klubben kommer så tett innpå hverandre. Men ja, jeg har kommet til at det er på tide å la nye og yngre folk få slippe til i ÅFAS' øverste ledelse, sier 83-åringen

Som slett ikke har tenkt å anbefale mulige kandidater for valgkomiteen i ÅFAS.

— Det får de klare selv. Nå får andre prøve seg, jeg føler i hvert fall at jeg kan gi meg med god samvittighet.

Sju år

Vinteren 2008 ble han forespurt om å overta etter Jon Ketil Gjørtz som leder i ÅFAS, som er et aksjeselskap som skal sørge for å skaffe inntekter og et trygt økonomisk fundament i AaFK. Bjarne takket ja, og der har han vært siden.

— Jeg kan av og til være litt diktatorisk av meg, det er ikke alle som takler min lederstil. Men sånn er jeg, og jeg forandrer meg i hvert fall ikke nå, ler han.

Bjarne er ikke redd for å få for lite å gjøre. Han jobber halv dag i familiebedriften Brødrene Jangaard, og han er leder i Utviklingsforum for Vigra flyplass samt mangeårig medlem av Ålesund havnestyre.

— Når det gjelder ÅFAS vil jeg gjerne prate ut når den tid kommer, men ikke før min avgang er offisiell, humrer han.

Ny tango-pool

Før jul sto han i spissen for å stifte en ny tangopool, som skal finansiere nye spillere inn til AaFK. Navnet er Tango 2015, og der har AaFK investert i form av de tre nykommerne Aron Thrandarsson, Daniel Gretarsson og Karl Bjørck. Investorene i den nye poolen eier dermed andeler i disse tre spillerne dersom de blir solgt videre fra AaFK.

– Den poolen er nesten fulltegnet. Vi har trofaste samarbeidspartnere som over mange år har støttet klubben, og det setter vi stor pris på, sier Haagensen.

– Fantastisk styreleder

AaFK-direktør Henrik Hoff fastslår at han ikke kan kommentere hvorvidt Haagensen nå gir seg i ÅFAS. Blant annet av respekt for den viktige fasen valgkomiteen i ÅFAS nå er inne i.

– Men det jeg kan si er at Bjarne har vært en fantastisk ÅFAS-leder i disse sju åra. Og personlig har jeg lært enormt mye av ham. Han har betydd utrolig mye for hele AaFK-konsernet, fastslår Henrik.

Som innrømmer at han av og til har vært litt fortvilet over Bjarnes frittalenhet.

— Både jeg og andre har revet oss i håret når Bjarne har snakket ut om ting vi kunne ha tenkt oss ble holdt internt i klubben. Han snakker rett fra levra, og slik er han bare. Og med sin erfaring og sitt kontaktnett har han vært gull verdt for oss, fastslår AaFK-direktøren.

Les også

  1. Aalesund må krympe budsjettet

  2. Tennfjord gir seg i Aalesund – kan bli ny styreleder i Brann

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK