Fotball

Dette er Norges nye assistenttrener: – Han er veldig motivert for jobben

Norges fotballforbund bekrefter at Per Joar Hansen er ansatt som Lars Lagerbäcks nye assistent.

Per Joar Hansen blir Lagerbäcks assistent
  • Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Per Joar Hansen (51) underskrev i dag kontrakten som gjør ham til assistenttrener for Norges herrelandslag.

Hansen har vært trener på høyt nivå, både for landslag og klubbtrener. Han hadde suksess som U21-trener. Han har vært hovedtrener i Rosenborg i to ulike perioder, og har også trent Aalesund FK.

– For meg var det en stor tillitserklæring å bli spurt av Lars og Nils Johan om å bli med på laget og assistere Lars i hans nye jobb, sier Per Joar Hansen.

Les også

Per Joar Hansen reiste ut for å finne ut hva Fotball-Norge gjør galt. Nå slår han full alarm.

– Gleder meg

Han ser fram til å jobbe sammen med Lagerbäck, og dra lærdom av hans erfaring og kompetanse.

– Han er en av Europas mest suksessrike landslagstrenere, og jeg gleder meg til å se hva vi kan gjøre sammen med Norge, sier Hansen.

Les også

Dette krever Lagerbäck av sine norske spillere

Lars Lagerbäck sier at han kjenner til Hansen fra hans tid i Sverige, hvor han trente GIF Sundsvall. Det har vært viktig for Lagerbäck å finne en norsk assistent, som kjenner norsk fotball og kultur bedre enn ham selv.

– Jeg er veldig glad for at vi nå har landet på denne løsningen. Han er en assistenttrener som vil passe meg bra, hans personlighet er ikke så lik min og det blir bra for dynamikken i gruppen, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

Les også

Gjett hvem Lagerbäck har invitert til Ullevaal

Spillerobservasjon

En av oppgavene til Per Joar Hansen blir spillerobservasjon i både inn- og utland, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

– Vi har hatt samtaler med flere, men Per Joar har en sterk CV, i tillegg kjenner han Lagerbäck fra før. Han har lang erfaring gjennom ulike oppgaver både i Norge og Sverige.I tillegg hadde han suksess med det norske U21-laget, og det er mange fra den gruppen som er på a-landslaget nå, sier Semb.

Han tror Lagerbäck og Hansen vil utfylle hverandre godt.

– Lars har mye landslagserfaring, mens Per Joar har hatt et langt liv i klubbfotballen. Vi er fornøyde med sammensetningen vi har fått på plass. «Perry» får også mye av ansvaret med tanke på speiding av spillere, forteller Semb.

Nøye diskutert

Semb sier at ansettelsen ble nøye diskutert med landslagssjef Lagerbäck, og at det ikke var vanskelig å overtale den nye assistenten.

− Det er alltid slik at det tar litt tid når det skal passe med andre jobber, men vi brukte ikke lang tid på å overtale ham. Han er veldig motivert for jobben, sier Semb til Adresseavisen.

De siste årene har Hansen jobbet i Toppfotballsenteret i ligaforeningen Norsk Toppfotball. Han starter i sin nye jobb onsdag.

Saken oppdateres.

Les mer om

  1. Per Joar Hansen
  2. Norge