Fotball

Tredje strake hjemmetap for Lillestrøm: – Fotballen har vært tøff med oss i år

Den gamle Åråsen-helten Olivier Occéan sørget for at den dårlige sesongstarten fortsetter for Lillestrøm.

 • Odd Inge Aas
  Odd Inge Aas
  Journalist

Lillestrøm-Odd 0–1

ÅRÅSEN: Det er av sine egne man skal ha det, heter det. Mandag kveld ga Occéan det gamle utsagnet nytt liv da han som Odd-innbytter senket gamleklubben Lillestrøm med kampens eneste scoring.

Dermed gikk LSK på sitt tredje strake nederlag på Åråsen, nå er det bare to klubber i Eliteserien som har færre poeng enn 100-årsjubilanten. De gule og svarte har ikke scoret på det humpete hjemmegresset siden 2. april.

– Fotballen har vært tøff med oss i år. Vi må jobbe med oss selv og mentalt for å holde motet og troen oppe, sier LSK-kaptein Frode Kippe til Aftenposten i garderoben like etter kampen.

Det er ikke vanskelig å se på ansiktsuttrykkene til medspillerne at kampen gikk dårlig.

Kippe fikk se motstanderen score på én av sine to målsjanser. Han og lagkameratene hadde seks gode muligheter, uten at det hjalp noe som helst.

– Det er tungt. Det har vært så mange sesonger nå hvor vi har ligget der nede. Vi hadde håpet å være et helt annet sted på tabellen i år, men det vil seg ikke helt. Det er lett å si at det er mye positivt, men det er det. Vi kan ikke grave oss helt ned i kjelleren, da blir det tungt, sier Kippe videre.

Les også

«Ødegaard sliter benken i Nederland. Hvordan hadde det sett ut om han ikke valgte Real Madrid?»

Selv bruker han foreløpig lite tid på å studere tabellen, men innser at jo lenger utover sommeren man kommer, jo mer fokus blir det på den.

– Vi må ikke mistet troen og motet, for da vet vi hvordan det går. Da får vi en fryktelig sesong, og det vil vi ikke ha. Vi skal snu dette, slår han fast.

Det var etter 76 minutter at den gamle LSK-kjempen Occean avgjorde kampen for Odd. De svarte og hvite hadde så langt i sesongen ikke vunnet en eneste bortekamp, men med de tre poengene fra Åråsen klatret de helt opp på fjerdeplass i Eliteserien.

Occean var sterkest i feltet på et hjørnespark, og styrte ballen i mål bak Arnold Origi.

For snart ti år siden avgjorde han cupfinalen for Lillestrøm på Ullevaal, gjensynet med gamle trakter ble akkurat så bra som han håpet på.

– Det er alltid en god følelse å komme hit. Jeg hadde noen fine år og kjenner mange folk her ennå. Men nå er jeg Odd-spiller og må gjøre jobben min. Det var fantastisk, smiler han.

Han er likevel klar på at laget har mye å jobbe med. Foreløpig har ikke spillet svart til de store forventningene det etter hvert er blitt rundt telemarkingene.

Olivier Occéan sikret Odd seieren på Åråsen med kampens eneste scoring. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Alle ser hvor skoen trykker

Forventningene rundt Lillestrøm er ikke like store, men trener Arne Erlandsen er klar over at de lever av seiere og mål.

– Alle ser hvor skoen trykker, vi klarer ikke å score på sjansene våre. Det er ikke noe annet sted skoen trykker. Vi får ikke skapt særlig mye mer enn hva vi gjorde i dag. Dette var likt kamper vi har hatt før i år, men resultatet er likt ved at vi taper. Vi kan ikke leve med det sånn fremover, sier Erlandsen.

Begynte forsiktig

Det var to lag som kom fra de seks kampene i april måned med færre poeng enn hva supporterne håpet på som møttes på Åråsen.

Den første omgangen bar da også preg av få målsjanser og lite underholdende fotball. Odd fikk sin eneste mulighet allerede etter ett minutt, men headingen fra Fredrik Nordkvelle traff bare en LSK-spiller.

Hjemmelaget fikk en svært lik mulighet ved Erling Knudtzon ti minutter senere, men også han styrte ballen rett på en motspiller.

De gule og svarte lå veldig lavt tidlig i kampen, og startet ikke presset før godt inne på egen halvdel.

Etter 23 minutter måtte faktisk dommer Ola Hobber Nilsen gi LSK-keeper Arnold Origi beskjed om at han måtte få opp farten og sette ballen i spill igjen fortere på et målspark.

Etterhvert våget de å sette inn presset høyere i banen, og da kom de også til noen avslutninger. Kvaliteten var imidlertid ikke god nok til at det var særlig farlig for Odd-keeper Sondre Rossbach.

Les også

BBC: Norge knuser Brasil og Argentina i Premier League

Misbrukte Lillestrøm-sjanser

Heldigvis for de 4527 fremmøtte var det mer kvalitet over det de fikk servert i den andre omgangen.

Midtstopper Frode Kippe fikk den første muligheten, men den gode avslutningen ble reddet av Rossbach.

Etter 65 minutter traff Bajram Ajeti utsiden av stolpen med en god avslutning, og like etter var det nesten utrolig at han spissmakker Tomas Malec ikke scoret.

Den lange spissen styrte avslutningen utenfor fra en posisjon hvor det virket enklere å treffe målet.

Odd våknet også mer til live da timen var passert, og da ikke hjemmelagets spisser klarte å score, var det kanskje naturlig at den gamle LSK-kjempen Olivier Occéan gjorde det for gjestene etter 76 minutter.

Canadieren var sterkest i feltet og styrte et hjørnespark rett i mål.

Hjemmelaget slet med å få til en skikkelig sluttspurt. Simen Rafn fikk en god mulighet med fire minutter igjen å spille, men også han plasserte ballen utenfor.

Frustrasjonen bredte om seg på tribunene. Lillestrøm har to poeng ned til Viking på jumboplass, mens det allerede er 13 poeng opp til serieleder Rosenborg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Odds BK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Fra vondt til verre for Lillestrøm: Tapte fjerde strake hjemmekamp

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Knudzton herjet - Lillestrøm vant etter målfest

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Bandasjert Kippe ble Lillestrøms helt i dramatisk cupfinale

 4. FOTBALL
  Publisert:

  To straffebom da Odd slo Lillestrøm

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Lillestrøms imponerende sluttspurt rystet Stabæk

 6. FOTBALL
  Publisert:

  «Ohi»: – Fryktelig surt