Halvorsen refser banekvaliteten

<p>Sogndal – Fredrikstad 0-1: Hundrevis av barn har kost seg på Fosshaugane-matten i helgen. Det fikk Sogndal merke i går.</p>

Sogndal  20110509.Bunnoppgjøret i Eliteserien mellom Sogndal og Viking på Fosshaugane Campus endte 0-0 mandag. Sogndals Ole Jørgen Halvorsen med en gylden mulighet til å sikre Sogndal årets første trepoenger i duell mot Vikings keeper Rune Almenning Jarstein. Vikings Trond Erik Bertelsen til venstre.Foto: Tor Yttri / Scanpix

Ole Jørgen Halvorsen har vært det farligste offensive våpenet i årets Sogndal–lag, og fullstendig skyggesatt de forskjellige midtspissene klubben har spilt med.

I går var han nær å gi Sogndal utlikningsmålet de ventet på i sluttminuttene, da han kom i feltet på et Espen Olsen–innlegg og sendte en hard avslutning like over mål.

Etter kampen var han mer opptatt av å snakke om baneforholdene, enn sjansen som kunne gjort ham til helt i hjembyen Sarpsborg, hvor Fredrikstad–hatet er utbredt.

Han lirte av seg denne kraftsalven:

Banen var dårligere enn noen gang. Det var helt skandaløst. Noen steder var det bløtt, slik at man gled, andre steder betonghardt. Ellers var det knusktørt oppå og humpete, slik at ballen fikk en snodig sprett .

Fotballfest i helgen

Halvorsen er klar på hva som har skylden for det dårlige dekket: Sognefjord Lerum Cup, som i helgen samlet hundrevis av barn til fotballfest.

Det er jo spilt 1000 kamper der i helgen, så det er ikke så rart at den er slik .

Det er kanskje dumt av meg å gå ut i media og si dette, men banen gjorde ting vanskelig , sier Halvorsen, som presiserer at han ikke gir underlaget skylden for tapet, og at også Fredrikstad led av gressmattens ujevnheter og uforutsigbarhet.

Sogndals daglige leder Egil Mundal, svarer slik på kritikken fra Halvorsen:

— Vi erkjenner at banen ikke var optimal, men hovedårsaken er at vi har hatt en vår vi knapt har sett maken til tidligere, med altfor mye nedbør. Sognefjord Cup bidro til at banen var som den var nå, men vi mener det er rett at ungene skal få bruke banen én helg i året, og få opplevelsen av å spille på en eliteseriearena. Vi har spilt kamper på Fosshaugane like etter Sognefjord Cup tidligere, uten problemer.

- Horribelt

Kampen i går var bare det femte møtet mellom Sogndal og Fredrikstad i eliteseriesammenheng. Sogndal har ikke vunnet noen av dem, men stopper Vegar Gjermundstad mener de burde klart det i går.

Vi skulle tatt tre poeng. Fredrikstad skapte ikke så mye utenom scoringen, så det er bittert , sier han.

Baklengsmålet irriterte ham voldsomt. Det kom nærmest ut av ingenting. Isak Scheel skulle skjerme ballen til innkast et stykke inn på egen halvdel men klarte ikke å holde FFK–virtuosen Celso Borges unna.

Han sklitaklet ballen til Etzaz Hussain, som slo på tvers i feltet til Tarik Elyounoussi, som scoret.

— Vi vet vi ikke skal gjøre sånne feil. Det er horribelt, sier kraftstopperen, som trolig ble snytt for straffe da han skjøt ballen opp i hånden på en FFK–forsvarer etter en dødball.

— Nå har jeg ikke sett tv-bildene, men det så ut som straffe, sier han.

Hovland skadet

Straffesituasjonen skapte sinne hos hjemmepublikumet, mens en annen hendelse gjorde dem mer bekymret. Kaptein Even Hovland måtte nemlig av banen med skade etter en halvtimes spill.

— Jeg kjente det i lysken, og da kunne jeg ikke fortsette. Det var noe jeg fikk etter Molde–kampen, sier Hovland, som kan berolige med at han neppe blir lenge ute.

— Jeg satser på å bli klar til den siste kampen før ferien, sier han. Den spilles borte mot Start kommende søndag.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking22163350292151
2Bodø/Glimt22154357292849
3Tromsø22143533231045
4Brann22133639251442
5Molde22125548242441
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk