Sellin kunne blitt den store helten

<p>— Jeg burde scoret.</p>

sellin
  • Øyvind Godø

VÅLERENGA-AALESUND 0-0:

AaFK skapte flest og størst sjanser borte mot Vålerenga. Til tross for Sander Posts tre strake hjemmescoringer valgte Kjetil Rekdal Kjell Rune Sellin som midtspiss på Ullevål.

Rekdal hadde i dagene i forkant uttalt at det anslåtte kampbildet ville avgjøre hvem han valgte på topp. Følgelig impliserte den hurtige angrepstrioen han valgte et kontringssterkt AaFK-lag.

— Vi skulle kjøre kontringer, ja, men vi skulle ikke legge oss bakpå og la Vålerenga trille ball. Utover i kampen var det jo vi som styrte spillet, sier Kjetil Rekdal.

AaFK hadde antakeligvis mer ballen enn det Rekdal hadde forespeilet. Jason Morrison og Michael Barrantes regjerte på midtbanen, mens Kjell Rune Sellin skapte hodebry for VIF-forsvaret med sin hurtighet og bevegelighet.

— Min oppgave var å true bakrom og utfordre VIF-forsvaret på farten; det følte jeg at klarte ved flere anledninger. Jeg visste at jeg var raskere enn dem. Dermed ville jeg få mine muligheter hvis den riktige pasningen kom og om timingen i løpet mitt satt, forteller Sellin.

Den tidligere Rosenborg-spilleren har vært skadet i stort sett hele 2012. Mot Sogndal var han i startoppstillingen for første gang i år. Mot Vålerenga startet han som midtspiss for første gang i inneværende sesong.

- Jeg trives både som spiss og som kant; de spiller ingen rolle hvor jeg spiller, sier Sellin.

Burde avgjort

Trønderen hadde to store sjanser i en ellers sjansefattig kamp og var den spilleren som var nærmest scoring.

— Jeg burde scoret i dag. Det er sikkert mye jeg kunne gjort annerledes i de to situasjonene, innrømmer Sellin.

Først parkerte han VIF-forsvaret i en løpsduell og kom alene med keeper. Fegor Ogude forstyrret imidlertid hurtigtoget nok til at Lars Hirschfeld fikk en grei jobb med å holde buret rent.

— Ogude pustet meg i nakken, så jeg følte at jeg måtte avslutte. Dessverre rakk han å komme seg inn i situasjonen før jeg fikk skutt, skildrer Sellin.

Klokkeuret viste 66 minutter da Sellin mottok ballen innenfor 16-meteren. 23-åringen rakk faktisk å ta ned ballen og vende nesen mot mål før noen av Vålerenga-spillerne kom inn i duellen. Men også denne gang ble Sellin for treg på avtrekken.

— Jeg vet ikke helt hva som skjedde der, men jeg burde nok skutt tidligere, innrømmer AaFK-angriperen.

- Skuffet gjeng

Ineffektiviteten til tross: Å komme til sjanser i det hele tatt betinger visse ferdigheter. Sellins hurtighet, bevegelighet og posisjoneringsevne gjør at Sellin ofte kommer til mange målsjanser. Tidligere AaFK-spiller Alexander Mathisen fremstod på en tilsvarende måte i sine første sesonger i tangotrøya, men så løsnet det plutselig foran kassa.

— Det er bra at han kommer til sjansene, men han burde selvfølgelig satt de i mål., sier Kjetil Rekdal, som var skuffet over bare ett poeng.

- Vi var det beste laget og burde vunnet. Det er skuffet gjeng som sitter i garderoben nå, forteller AaFK-treneren.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk