Fotball

Platini: - EM mangler Sveits og Norge

<p>Det blir mye lettere å kvalifisere seg til neste EM.</p>

UEFA President Michel Platini (R) talks to FIFA President Sepp Blatter during the 62nd FIFA Congress in Budapest May 24, 2012. REUTERS/Stringer (HUNGARY - Tags: SPORT SOCCER)
  • Christian Skare Stendal
  • Arild Sandven

Norge har ikke kvalifisert seg for et VM eller EM siden europamesterskapet i Nederland og Belgia i 2000. Ei heller i år er Drillos mannskap på plass – men om fire år, når EM skal arrangeres i Frankrike, er mulighetene for å komme med mye større.

For da skal antall nasjoner som deltar i mesterskapet økes fra 16 til 24, og norsk deltakelse er en av årsakene UEFA-president Michel Platini trekker frem når han skal forsvare økningen.

I et intervju med den italienske storavisen La Gazzetta dello Sport blir Platini i dag spurt om det ikke blir for mange deltakerland, og om underholdningsverdien vil synke.

— Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror vi kan få 24 gode lag med i EM. I år mangler vi jo Sveits og Norge og andre land, sier UEFA-presidenten.

Økt interesse

At Sveits er på gang er ingen tvil om, men det var ikke gitt at Norge skulle være blant nasjonene som blir nevnt fremfor blant annet Tyrkia, som heller ikke er kvalifisert for sommerens EM.

Platini mener naturlig nok at økningen av antall EM-nasjoner er bra for fotballen.

— Dette er viktig for utviklingen av fotballen i de små landene. Underholdningen får man uansett mot slutten av mesterskapene, sier han.

Les mer om

  1. Fotball-EM