Fotball

Vålerengas utligning irriterer Godset-treneren: – Jeg er forbannet

Tor Ole Skullerud var ikke fornøyd med måten Vålerenga fikk sin utligning mot Strømsgodset.

  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Vålerenga – Strømsgodset 1–1

ULLEVAAL: – Jeg er forbannet, fordi jeg mener ballen er ute før Vålerenga gjør 1–1. Det irriterer at vi slipper inn på dødball, sa Godset-trener Tor Ole Skullerud til TV Norge etter kampslutt.

Han mente ballen hadde rullet over sidelinjen før Vålerenga fikk frispark i forkant deres utligning.

Ronny Deila klarte ikke å slå klubben han tok seriegull med i 2013. Sluttresultatet ble nemlig 1–1 på Ullevaal.

Dette var første gang Deila ledet VIF i kamp mot Strømsgodset.

– Jeg er ikke fornøyd. En svak kamp av oss. Vi så veldig slitne ut i dag og hadde lite sprut. Det er mulig denne uken vi har vært gjennom har vært for hard og at vi har «pusha» for mye, sa Vålerenga-treneren.

Jonathan Parr og Strømsgodset scoret først, men Enar Jääger utlignet for hjemmelaget.

– Vi viser fremgang i dag. Jeg synes vi fortjente å vinne, sa Skullerud.

Jonathan Parr (t.h.) jubler for sin scoring etter 1 minutt og 10 sekunder mot Vålerenga. Marcus Pedersen vil være med på feiringen. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Parr-fekt start

1. omgang startet friskt. Og fartsfylt. Allerede før Vålerengas supportere hadde rukket å synge ferdig Vålerenga Kjerke, tok Strømsgodset ledelsen på Ullevaal.

Bassel Jradi hælsparket Jonathan Parr nydelig fri, og alene med VIF-keeper Marcus Sandberg satte venstrebacken ballen sikkert i mål med høyrefoten foran egne supportere. En flott scoring av gjestene.

Da var det spilt 1 minutt og 10 sekunder. Og de som ennå ikke hadde funnet setet sitt på tribunen, lurte på hva som foregikk ute på gresset.

Det var Strømsgodset som hadde initiativet i åpningen på omgangen, men de store sjansene ble det ikke for Tor Ole Skulleruds menn.

I stedet fikk Vålerenga sin største sjanse. Den kom etter en Christian Grindheim-dødball.

Ronny Deila (i bakgrunnen) fikk se VIF og gamleklubben Strømsgodset spille 1–1 på Ullevaal. her er Christian Grindheim i duell med Lars-Christopher Vilsvik. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Godset fikk ikke klarert, og da fant Daniel Fredheim Holm Enar Jääger med en fin stuss. Midtstopperen nikket ballen ned i hjørnet bak Espen Bugge Pettersen.

1–1 etter 24 minutter.

– Vi gjennomfører en bra kamp, så det er kjipt å slippe inn den på dødball. Vi slipper dem til lite, også hadde vi gode muligheter til å score flere mål på kontring, sa Jonathan Parr.

Etter ålreit med farligheter og tempo, dalte både kvalitet i spill (pasningsspillet spesielt) og sjansene uteble.

Ivan Näsberg prøvde seg, men Bugge Pettersen reddet mesterlig fra kloss hold.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud (t.v.) og Vålerenga-trener Ronny Deila hilser på hverandre før kampen på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

For lite presisjon

Vålerenga fikk fylt på selvtilliten kraftig etter å ha rundspilt Tromsø i siste kamp før landskamppausen. I Tromsø ledet Ronny Deilas menn 4–0 etter 25 minutter (vant 4–2 til slutt). Men festen uteble i 1. omgang mot drammenserne.

Godset fikk 3–1 på Lerkendal i siste kamp før pausen, og trenger både poeng og gode opplevelser.

Halvveis i oppgjøret i hovedstaden sto det 1–1.

De gangene pasningene stemte også i de avgjørende situasjonene, ble det farlig – i og for seg foran begge mål. Men for ofte havnet ballen en meter bak, over eller fire meter foran der den var tenkt. Hos begge lag.

Hjemmelaget hadde ballen mest og et lite grep om det hele i 2. omgang, men for lite bevegelse gjorde at det ble mye balltrilling.

Les også

Tap og utvisning for RBK i Haugesund

Bassel Jradi testet Marcus Sandberg fra 19 meter med et kvarter igjen å spille, men svensken i VIF-målet fikk hanskene på skuddforsøket.

Like etter dro Rasmus Lindkvist til fra skrått hold, men Bugge Pettersen fikk skuddet rett på seg.

En lite involvert Marcus Pedersen fikk svært lite til på topp for Strømsgodset, og måtte overlate plassen til Marco Tagbajumi 13 minutter før slutt.

Spissen hadde ikke vært på banen i mange minuttene før han fikk muligheten. Men sleivtreffet rullet gjennom VIF-feltet.

Les også

Ellevill LSK-jubel på overtid – Vikings forferdelige start fortsetter

Sleivet gjorde ikke Herman Stengel da han fikk muligheten på frispark like før slutt. Ballen gikk via muren, men Bugge Pettersen fikk slått over.

Svært nær for hjemmelaget.

Men flere mål ble det ikke.

Nå venter Lillestrøm for Vålerenga i neste kamp. Klassikeren spilles på Ullevaal lørdag.

– Vi kom gjennom dette med poeng, det må vi ta med oss. Nå må vi jobbe hardt for å komme oss dit vi skal være mot LSK, sa Deila.

Strømsgodset får besøk av Molde på Marienlyst i Drammen mandag om en uke.

PS! Adam Larsen Kwarasey, Vålerenga-keeper som blir spilleklar for VIF fra juli, ble presentert i pausen. Oslo-mannen, med trøye nummer 33, har en fortid i VIF, og tok også seriegull med Godset i 2013.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Vålerenga Fotball
  4. Strømsgodset IF