Full Glimt-kontroll

<p><strong> <a target="_blank" href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271255&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271258">Glimt-AaFK 3-0:</a></strong> Imponerte mot Aalesund, som aldri hadde sjans.</p>

Fotball , tippeligaen , 03. Mai 2009 , Viking Stadion , Viking - Bodø Glimt , Birkir Bjarnason , Viking , hilser på sin tidligere trener Kåre Ingebrigtsen , Bodø Glimt , Foto: Tommy Ellingsen
  • Ulf Hauan

Kåre Ingebrigtsen ble hyllet av fansen etter 3-0-seieren mot Aalesund på Aspmyra og var godt fornøyd med det laget hans presterte i dag.

— Det er alltid godt å vinne fotballkamper. I dag syntes jeg vi presterte godt i 80% av kampen, og har full kontroll på Aalesund, sier Bodø/Glimt-treneren.

Effektive Glimt

Bodø/Glimt var meget effektive og omsatte sjansene sine i mål, og Ingebrigtsen mener laget hans dominerte banespillet og var det klart beste laget.

— Vi viste stor vilje til å angripe. Vi spiller hurtigere i lengderetningen og får engasjert kantene våre i større grad. Midtbanen til Aalesund lå meget flatt, så det det ble mye rom å løpe i, fortsetter han.

Tabellen betyr ingenting

Gultrøyene fra Bodø, viser solid form om dagen i eliteserien og klatret med dagens seier et godt stykke oppover på tabellen. Glimt-sjefen bryr seg likevel lite om den, foreløpig.

- Det går slag i slag nå. Vi har ikke berget plassen ennå, og kan aldri føle oss trygge. Vi gjør en meget god kamp og jeg er fornøyd med prestasjonene. Det at vi klatrer på tabellen er ikke så viktig, legger han til.

Etter 3-0-seieren i dag, har Bodø/Glimt spilt seks kamper hjemme på Aspmyra og tatt 10 poeng. Likevel har de enda ikke tatt imot lagene på øvre halvdel av tabllen hjemme.

Glimt-sjefen mener det blir viktig å fortsette og plukke poeng på eget gress.

— Vi er solide hjemme på Aspmyra, og det er en trygghet for oss, sier han

Glad for å ha duo tilbake

Jan Derek Sørensen og Stig Johansen var usikre foran oppgjøret mot Aalesund, men spilte begge meget godt og bidro sterkt til at Bodø/Glimt vant kampen. Førstnevnte utmerket seg noe ekstra med en suser på frispark fra 25 meter som føk opp i krysset bak Anders Lindegaard i Aalesund-målet. Ingebrigtsen er svært glad for å ha veteranene tilbake.

— Jan Derek og Stig er så rutinerte. De har en klokhet som bare erfarne spillere har. De var viktige for oss i dag, sier han.

Om Sørensens fulltreffer sier Ingebrigtsen:

- Vi vet at Jan Derek har en meget god fot. Når vi først får frispark fra den posisjonen kan alt skje. Det er en stor målsjanse når han får skyte fra det holdet, avslutter han.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk