Alt før runden

<p>Rosenborg til Nadderud, mens kriserammede LSK spiller hjemme. <strong>Se statistikk og lagstatus før den sjette serierunden.</strong></p>

Mons Ivar Mjelde og Brann reiser til Tromsø for å snu sin negative bortestatistikk.
 • NTB
 • Reidar Løfaldli
 • Anders Ruud
Aalesund slår &quot;alltid&quot; Lyn. Gjentar det seg søndag?
Fotball27 april 2008TippeligaenBodø/Glimt - ÅlseundKåre Ingebrigtsen , trener Bodø/Glimt og Trond Olsen fornøyd med 2 - 1 seier over ÅlesundFoto: Reidar Talset , Digitalsport
STAVANGER 20080428:VIFs Daniel Fredheim Holm jubler etter å ha scoret 0-1-målet under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vålerenga på Viking Stadion i Stavanger mandag kveld .Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
Fotball , 10. januar 2008 , Maspalomas, , Las Palmas - RosenborgTrond Henriksen trener ,RBK
Fotball tippeligaen 12.04.08 Rosenborg ( RBK ) - Fredikstad,Per Ciljan Skjelbred RBK,Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport
Fotball TippeligaViking Stadion 280408Viking - VålerengaFoto: Sigbjørn Andreas Hofsmo, DigitalsportUwe Rösler

Her er alle tall og fakta før den sjette eliteserierunden!

Lørdag 3. mai, kl. 19.00

Tromsø – Brann

 • Tromsø har vunnet 10 av de siste 20 eliteseriekampene mot Brann på hjemmebane. Brann har vunnet fire ganger mens seks kamper har resultert i uavgjort. Målforskjellen er 34-14 i favør Tromsø.
 • Brann har tapt de siste fire bortekampene i eliteserien. Siste gang de ikke tapte borte var på Åråsen mot Lillestrøm 30. september 2007 (1-5). De er fortsatt langt unna klubbrekorden som er 13 strake bortetap. Det var i tidsrommet august 1994 til juli 1995 og er fortsatt eliteserierekord. Denne rekorden deler de med Bryne som tapte alle 13 bortekampene i 2003-sesongen.
 • Brann må stole på sin evne til å score for å få poeng fordi de ikke klarer å holde nullen for øyeblikket. De har sluppet inn minst ett mål i de 10 siste eliteseriekampene. Siste gang de holdt nullen var hjemme mot Odd Grenland 23. september 2007 (4-0). Klubbrekorden ble satt mellom august 1994 og august 1995 da de ikke klarte å holde nullen i løpet av 27 påfølgende kamper.
 • Siste gang en Tromsø-spiller ble utvist i eliteserien var borte mot Rosenborg 15. april 2007 (4-3) når Yngvar Håkonsen fikk to gule kort fra Kjetil Sælen. Det er 29 kamper siden. Ikke noe annet eliteserielag har gått så lang tid uten utvisning.
 • Tromsø-angriper Morten Moldskred scoret hat trick i hjemmekampen mot Brann sist sesong (3-0).
 • Neste tap for Tromsø vil bli deres 200. eliteserietap. De har spilt 515 kamper, tapt 199, vunnet 186 og spilt uavgjort i 130 kamper.
 • To av Branns mål er blitt scoret av innbyttere. Det er Azar Karadas og Robbie Winters.
 • Brann har scoret ni mål denne sesongen men ingen av dem med venstrefoten. Fem har kommet med høyrefoten, tre med hodet, mens den siste var selvmål.

Lagstatus (tabellplass), fjorårsresultat og dommer:

Tromsø (5): Keijo Huusko er ute med skade og ikke aktuell. Knut Borch og Thomas Hafstad er langtidsskadd.

Brann (9): Erik Huseklepp er uaktuell. Det samme er Olafur Örn Bjarnason, som vil være klar i løpet to-tre uker.

Tilsvarende kamp i fjor: 3-0

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås I.L.

Søndag 4. mai, kl. 18.00

Aalesund – Lyn

 • Aalesund har vunnet to av de tre hjemmekampene i eliteserien mot Lyn, mens en kamp har endt uavgjort. Målforskjellen er 6-2 i favør Aalesund.
 • Lyn har ikke vunnet noen av de fem siste eliteseriekampene mot Aalesund. Den siste og eneste seieren kom hjemme den 11. mai 2003 (2-1).
 • Dommer Svein Oddvar Moen har, sammen med Ken Henry Johnsen, gitt tre straffespark i årets sesong, noe som er mest i eliteserien så langt.
 • Uavgjort vil være en helt ny opplevelse for flere av Aalesunds spillere, ettersom klubben ikke har spilt uavgjort i noen av de 18 siste eliteseriekampene. Den siste gangen de delte poengene med motstanderlaget var borte mot Rosenborg 2. juli 2007 (2-2) da keeper Adin Brown utliknet på overtid. Dette er klubbrekord. Den historiske eliteserierekorden er delt mellom Lyn, som unngikk uavgjort i 31 kamper på rad mellom juli 1967 og mai 1969, samt Tromsø som unngikk uavgjort i 31 kamper mellom juli 2000 og august 2001.
 • Lyn hart tapt de siste åtte bortekampene i eliteserien. Den siste gangen de ikke tapte borte var i Kristiansand mot Start 1. juli 2007 (0-1). Klubbrekorden kommer nærmere, men er foreløpig på 11 strake bortetap. Den ble satt mellom juni 1997 og juni 2001. * Aalesund har både scoret og sluppet inn 66 mål i sine 41 hjemmekamper i eliteserien.
 • Lyns Odion Jude Ighalo har scoret to ganger etter å ha kommet inn som innbytter denne sesongen.
 • Aalesund har scoret fire mål på hodet. Det er flest i årets eliteserie.
 • Tor Hogne Aarøy har scoret tre mål på headinger. Det er flest i årets eliteserie.
 • Lyn er det "snilleste" laget denne sesongen med kun fem gule kort.

Lagstatus (tabellplass), fjorårsresultat og dommer:

Aalesund (10): Gustave Bahoken er tilbake etter skade. Haraldur Freyr Gudmundsson (hofte) og Øyvind Gram (lyske) er ute med skader. Thomas Pedersen (kne) er langtidsskadd.

Lyn Oslo (7): Odion Jude Igalho er tilbake etter skade, og Theodor Elmar Bjarnason har ferdigsonet karantene. Diego Gustavino er usikker.

Tilsvarende kamp i fjor: 3-1

Dommer: Svein Oddvar Moen, SK Haugar

Fredrikstad – HamKam

 • De to klubbene har en forholdsvis jevn statistikk seg imellom i eliteserien. HamKam har vunnet seks av de 20 foregående kampene, Fredrikstad har vunnet fem ganger, mens ni kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 23-23. * Fredrikstad har ikke holdt nullen i noen av de 14 siste eliteseriekampene mot HamKam.
 • HamKam er uten seier på de 11 siste bortekampene i eliteserien. Den siste seieren fikk de i Trondheim mot Rosenborg 28. mai 2006 (0-3). Klubbrekorden ble satt mellom juni 1992 og juni 1993. Da gikk de 13 bortekamper uten å vinne.
 • HamKam har tapt de tre siste eliteseriekampene. Siste gang de ikke tapte var hjemme mot Viking 6. april 2008 (3-2). Klubbrekorden med seks strake tap har de satt to ganger. Sist gang fra mai 1995 til juni 1995.
 • Fredrikstad er bare tre mål unna å score sitt 400. eliteseriemål på hjemmebane. De har spilt 223 hjemmekamper.
 • HamKam har forsvarsproblemer i hodespillet. De har sluppet inn fire mål fra headinger. Det er mest i eliteserien.
 • HamKam har allerede fått to spillere utvist. Det er mest i eliteserien sammen med Rosenborg.
 • Fredrikstads midtbanespiller Joackim Thomassen blir 20 år på kampdagen. Han kan feire med å få sin eliteseriedebut.
 • Den neste kampen for HamKams Vegar Bjerke vil bli hans 50. i eliteserien (49 kamper/1 mål for HamKam).

Lagstatus (tabellplass), fjorårsresultat og dommer:

Fredrikstad (3): Hans Erik Ramberg sliter med en lyskeskade og er usikker. Ardian Gashi og Pål André Czwartek har vært syke i uken som gikk, men alt tyder på at de kommer til å spille.

HamKam (13): Jan Michaelsen er suspendert etter utvisningen mot Stabæk. Ute med skader er Knut Henry Haraldsen, Truls Jevne Hagen, Pål Strand, Tom Kristoffersen og Srdan Urosevic.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Fredrikstad

Strømsgodset – Bodø/Glimt

 • Strømsgodset har en forferdelig eliteseriestatistikk mot Bodø/Glimt. Strømsgodset har til gode å vinne, mens Bodø/Glimt har vunnet åtte ganger og fire kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er 31-14 i favør Glimt.
 • Strømsgodset har ikke holdt nullen på de 12 siste eliteseriekampene mot Bodø/Glimt.
 • Bodø/Glimt har ikke vunnet noen av de 12 siste bortekampene i eliteserien. Siste gang de tok alle tre poengene på bortebane var i Bergen mot Brann 5. mai 2005 (2-3). Dette er ny klubbrekord. Historisk eliteserierekord tilhører Moss som ikke vant noen av sine 25 bortekamper mellom september 1989 og september 1996. * Bodø/Glimt har ikke holdt nullen i noen av de 16 siste bortekampene i eliteserien. Siste gang de holdt motstanderen unna på bortebane var mot Lillestrøm 17. oktober 2004 (0-0). Klubberekorden ble satt når de unngikk å holde nullen i 18 strake bortekamper fra april 1996 til juni 1997. * Neste eliteseriemål for Strømsgodset vil bli deres 700. eliteseriemål. De har scoret 699 mål på 427 kamper.
 • Bodø/Glimt er tre mål unna å slippe inn sitt 700. eliteseriemål. De har sluppet inn 697 mål på 423 kamper.
 • Etter bare fem runder er Strømsgodset det eneste laget som ikke er blitt tildelt straffespark denne sesongen.
 • Strømsgodset har sluppet inn fem mål denne sesongen, og alle er blitt scoret av spillere som brukte sin høyrefot.
 • Strømsgodset holder ingen ting tilbake i taklingene. De har fått 10 gule kort så langt. Bare Lillestrøm har overgått det med sine 13 gule kort.
 • Christer George fra Strømsgodset har startet alle de fem eliteseriekampene på benken, men er blitt byttet inn fem ganger. Mattias Andersson har på den andre siden startet alle fem kampene men blitt byttet ut fem ganger.
 • Strømsgodsets David Nielsen har scoret like mange eliteseriemål som han har fått gule kort. Han har scoret 10 mål og fått 10 gule kort på 26 eliteseriekamper.

Lagstatus (tabellplass), fjorårsresultat og dommer:

Strømsgodset (6): Thomas Sørum er tilbake etter skade, og dermed er hele troppen tilgjengelig.

Bodø/Glimt (8): Johan Lædre Bjørdal, Even Iversen og Stian Theting er fortsatt ute med skader.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Dommer: Svein-Erik Edvartsen, Hamar I.L.

Vålerenga Fotball – Molde FK

 • Med 10 seirer på 23 kamper har Molde en positiv statistikk mot Vålerenga. Oslolaget har vunnet ni ganger, mens fire kamper har endt uavgjort. Målforskjellen er likevel 36-33 i Vålerengas favør.
 • Vålerenga har vunnet de fem siste eliteseriekampene mot Molde, som ikke har tatt poeng mot Vålerenga siden 1-1 kampen den 24. mai 2004. * Moldes siste seier i eliteserien var 2-0 seieren hjemme mot Lillestrøm 24 september 2006, og romsdalsklubben har satt ny klubbrekord med ti strake kamper uten seier. Rekorden på øverste serienivå tilhører Os, som ikke vant en eneste kamp da de i 1975 kun sanket fem poeng.
 • Molde har heller ikke vunnet på bortebane siden de slo HamKam 2-1 den 5. juni 2006. Klubbrekorden ble satt mellom september 1975 og september 1976, da klubben gikk 12 strake bortekamper uten seier.
 • Sist Molde holdt nullen borte var mot Rosenborg den 30. april 2006, og de har etter det sluppet inn mål i 13 strake bortekamper i eliteserien. Klubbrekorden er 19 bortekamper på rad med mål imot, og ble satt mellom juli 2004 og oktober 2005. * Neste gang Vålerenga spiller uavgjort vil det være klubbens 200. poengdeling i eliteserien. Av sine 773 kamper har de vunnet 289, tapt 285 og altså spilt uavgjort i 199. * Molde har kun scoret to mål på sine fem første kamper i årets serie, men de har heller ikke mer enn tre baklengsmål. Alle de tre imot er blitt scoret av spillere som brukte sin høyrefot.
 • Daniel Fredheim Holms neste kamp vil være hans 100. eliteserieopptreden.
 • Moldes Mattias Moström har startet alle klubbens fem første seriekamper, men har også blitt byttet ut i alle fem kampene.

Lagstatus (tabellplass), fjorårsresultat og dommer:

Vålerenga (2): Kristofer Hæstad kjenner fortsatt skaden, men blir trolig klar til kamp. Lars Iver Strand er mer usikker og trente alternativt fredag. Mohammed Fellah og Jørgen Jalland er fortsatt ute.

Molde (11): Marcus Andreasson er på vei tilbake, men helgens kamp kommer trolig litt for tidlig. For øvrig et skadefritt mannskap.

Tilsvarende kamp i fjor: Ikke i samme divisjon.

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo

Søndag 4. mai, kl. 20.00

Stabæk-Rosenborg

 • Stabæk har en solid hjemmestatistikk mot Rosenborg. På 12 møter i Bærum har Stabæk vunnet fem ganger. Fem kamper har endt uavgjort, mens RBK har vunnet bare to ganger på bortebane. Total målforskjell i Bærum er 19-15 til Stabæk.
 • Kampens dommer Terje Hauge har vært ivrig med kortstokken så langt denne sesongen. Snittet hans på de tre kampene han har dømt er fem kort per kamp.
 • Stabæk er ubeseiret på de siste seks hjemmekampene mot RBK i eliteserien.
 • Stabæk har vunnet sine siste fem hjemmekamper i eliteserien. Dette tangerer klubbrekorden som ble satt i år 2000. Seier mot RBK hjemme gir dermed ny hjemmerekord.
 • Stabæk er det eneste ubeseirede laget i årets eliteserie.
 • Rosenborg har ikke holdt nullen på sine siste 18 bortekamper i eliteserien. Klubbrekorden er 19 strake kamper med innslupne mål. Den kan tangeres mot Stabæk-
 • Rosenborg scorer som oftest på bortebane. Klubben har nådd nettmaskene minst en gang i sine siste 26 bortekamper i eliteserien. Klubbrekorden lyder på 30 strake bortekamper med nettkjenning. Dette er også rekorden for hele eliteserien.
 • Stabæk er det eneste laget i årets serie som ikke har sluppet inn et mål fra en motspillers høyrefot.
 • RBK-trener Trond Henriksen har gjort flere gode bytter i år. To av RBKs seks mål så langt har kommet fra innbytterens føtter.
 • Rosenborg har allerede fått to spillere utvist i årets eliteserie. De to siste sesongene fikk ikke RBK et eneste rødt kort til sammen.
 • Steffen Iversens neste mål blir spillerens mål nummer 100 på toppnivå i henholdsvis Norge og England. Han har puttet 48 mål for Rosenborg, 36 mål for Tottenham, fire mål for Wolverhampton og 11 mål for Vålerenga.
 • Steffen Iversen kan slå flere rekorder mot Stabæk. Hans neste eliteseriekamp for RBK blir hans kamp nummer 100 i serien for Rosenborg.
 • Daniel Nannskog er i scoringsform igjen. Etter en beskjeden sesongstart scoringsmessig har han nå banket inn tre mål på sine siste to eliteseriekamper.

Lagstatus (tabellplass), fjorårsresultat og dommer:

Stabæk (1): Mike Kjølø er tilbake etter skade. Henning Hauger er usikker etter skade.

Rosenborg (12): Roy Miller og Roar Strand er tilbake etter skader. Yssouf Koné soner sin annen kamp på rad for rødt kort. Bjørn Tore Kvarme er ute med strekkskade, og skadd er også John Pelu.

Tilsvarende kamp i fjor: 2-1

Dommer: Terje Hauge, Olsvik

Mandag 5. mai, kl. 19.00

Lillestrøm – Viking

 • Lillestrøm har et overtak på Viking i seriesammenheng. Av 62 innbyrdes oppgjør har Lillestrøm vunnet 27, mens 18 har endte med poengdeling og 17 med full pott til Viking. Målforskjellen er 09-76 i Lillestrøms favør.
 • Lillestrøm har scoret i sine 14 siste seriekamper mot Viking, og de siste syv innbyrdes kampene på Åråsen har endt med hjemmeseier. Sist gang Lillestrøm ikke slo Viking hjemme var da de tapte 0-1 23. juli 2000. * Lillestrøm har ikke tatt tre poeng siden de slo Rosenborg 4-1 21. oktober 2007, og har dermed spilt syv strake seriekamper uten poeng. Dette er tangering av klubbrekorden, som altså går over i historien om de ikke slår Viking. Rekorden på øverste serienivå tilhører Os, som ikke vant en eneste kamp da de i 1975 kun sanket fem poeng.
 • Med fem strake kamper uten seier, er årets innledning den verste gjennom tidende for Lillestrøm.
 • Viking har scoret minst ett mål i alle sine 27 siste seriekamper, noe som er ny klubbrekord. Sist gang de ikke fant veien til nettmaskene var da de tapte 0-2 borte mot Fredrikstad 29. april 2007. Rekorden på øverste nivå tilhører Rosenborg, som scoret i 53 kamper på rad mellom april 1994 og mai 1996.
 • Lillestrøm er bøllene i eliteserien med sine 13 gule kort så langt i sesongen.
 • Neste kamp Olivier Occean spiller vil være hans 100. opptreden i eliteserien. (46 kamper og 22 mål for Odd, og 53 kamper og 20 mål for Lillestrøm før helgens runde).
 • Peter Ijehs har ikke scoret de første fem kampene i årets sesong, og dette er første gangen han går målløs av banen mer enn tre kamper på rad for Viking. Han har imidlertid en god statistikk å viste til mot Lillestrøm, som har fått to mål av Ijeh mot seg på tre kamper.

Lagstatus (tabellplass), fjorårsresultat og dommer:

Lillestrøm (14): Frode Kippe er skadd og usikker på spill. Espen Søgård er tilbake i trening, men ikke klar for kamp ennå. Fortsatt skadd og ute av spill er Bjørn Helge Riise, Markus Kieseneber og Marius Johnsen.

Viking (4): Jone Samuelsen er usikker etter sammenstøtet med Kristofer Hæstad sist helg. Maurice Ross er usikker på spill, mens Peter Abelsson fortsatt er ute på langtid.

Tilsvarende kamp i fjor: 4-1

Dommer: Espen Berntsen, Vang

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk