Fotball

Brann sløste bort seieren med ti mann

<p><strong>BRANN STADION (<a href="http://www.bt.no">bt.no</a>):</strong> Tapsrekken fortsetter.</p>

Grorud utvist
  • Roy Ellingsen
Bergen 20120429.Eliteserien fotball, Brann - Vålerenga, 1-2 på straffe ved Vålerengas Bojan Zajic i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Vålerenga på Brann stadion søndag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Ojo mot VIF

Brann – Vålerenga 1-2:

Spillemessig fremgang og et motstanderlag med vaklende forsvar til tross, heller ikke søndag maktet Brann å ta poeng.

Formspilleren Kristoffer Barmen tok plass på Brann-midtbanen fra start. Fredrik Nordkvelle og Erik Mjelde måtte nøye seg med en plass på benken.

Brann-supporterne søkte medlemskap i dysleksiforeningen med sitt banner foran kampstart. Der sto det «Vi ekle fra Norge, vi e fra Bergen». Spennende budskap.

I kampens første minutt kom den første muligheten. Barmen vendte på 16-meterstreken og skjøt, men Hirschfeld slo ballen til corner.

Rodolph Austin var tilbake på Brann-midtbanen etter skade og han markerte seg kjapt med to såkalte langpasninger. Mindre begeistrende var inngripenden etter fem minutter. Jamaikaneren nølte og mistet ballen til Kristofer Hæstad. «Doffen» satte fart mot Brann-målet, men nølte og ble taklet av Lars Grorud.

Presisjonsløst

Det var Grorud som skulle få kampens første skikkelige sjanse. Etter en corner fikk han en løs ball på ti meters hold. Han brente til, men ballen snek seg en desimeter på feil side av stolpen, sett med Brann-øyne.

Stor var også muligheten Håvard Nielsen fikk like etter. Lysluggen kunne både skyte og legge inn til Marcus Pedersen. Nielsen valgte det siste, men presisjonen var ikke god nok og Grorud kom kontant imellom og fikk beinet ballen til corner.

Den neste farligheten endte også med corner. Erdin Demir fikk to sjanser til å legge inn fra venstre. Begge innleggene var småskumle, men Larsen fikk headet det andre over mål.

Like etter kom målet. Vålerengas forsvarsfirer så ut som de aldri hadde møtt hverandre før da Branns syvende langpasning for kvelden kom. Kim Ojo, Amin Askar og Bentley kom alle igjennom, alene med keeper. Ojo haltet og nølte og ble tatt igjen av Larsen. Skuddet gikk via forsvareren, over Lars Hirschfeld og i mål.

Hæstad ut

Ojo fikk behandling etter scoringen, men fortsatte kampen. Behandling måtte også VIF-kaptein Hæstad få, etter at han hadde blokkert et skudd fra Bentley noen minutter senere, og etter 31 minutter måtte han forlate banen. Bojan Zajic kom inn og overtok også kapteinsjobben.

Et fantastisk samspill mellom Austin og Birkir Sævarsson la grunnlaget for Branns neste megasjanse. Et godt innlegg fra Sævarsson endte med corner. Da Bentley svingte den inn foran mål, var Ojo helt fri, men målscoreren styrte ballen utenfor.

Etter å ha gitt tre gule kort for småting, kom dommer Helgerud i unøde på Brann Stadion. Dawda Leighs takling med knottene først var en søknad om rødt kort, noe spilleren så ut til å forstå, men Helgerud nøyde seg med det gule kortet.

Et langt frispark fra Vålerengas venstre side skulle gi en høyst ufortjent utligning. Simon Larsen stanget ballen i treverket og en offsideplassert Marcus Pedersen hadde verdens enkleste jobb med å bredside ballen i det tomme målet. Det er mulig Pedersen var bak ballen, men han var definitivt den utespilleren som var nærmest Brann-målet.

VIF forsøkte en ønskereprise noen minutter senere, da de hadde frispark på det samme gresstrået, men denne gangen bommet Larsen med headingen, selv om han enda en gang var helt fri.

Idiottakling

I det andre av to tilleggsminutter satte Austin inn en villmannstakling på Harmeet Singh i egen 16-meter. dermed straffespark til Vålerenga. Bojan Zajic satte ballen hardt ned i det venstre hjørnet. Piotr Leciejewski var etter ballen, men sjanseløs til å nå ned. Dermed kunne Vålerenga gå til pause med 2-1-ledelse etter en omgang der de knapt var med.

Etter pause var det Amin Askar som kom først til. Han vant en duell mot Andreas Nordvik og kom fri med Hirschfeld, men han blåste ballen langt over.

Minuttet etter var det kampen som skulle vært over. Marcus Pedersen vant en duell med Korcsmár og kom igjennom Lars Grorud rev ham ned og fikk både straffe og rødt kort mot seg. Harmeet Singh trenger et straffekurs hos Zajic. Ballen var nærmere andre etasje på tribunen enn nettmaskene.

Minuttet etter straffemissen kom Christian Kalvenes inn i Brann-forsvaret for å tette hullet etter Grorud. Fredrik Haugen ga plass for veteranen. Rodolph Austin overtok kapteinsbindet.

Brann var tvunget til å angripe med sine ti mann. Det skjedde stort sett på høyresiden, der Vålerengas back, Nicolai Næss, ikke kan ha overbevist noen om at han hører hjemme på dette nivået. Like etter gjorde også Martin Andresen det han kunne for å bøte på dette. Næss og Leigh byttet side i forsvaret.

Langskudd

Både Austin og Askar forsøkte seg også med langskudd, som må gitt Hirschfeld visse bekymringer. Det første reddet han ved sin venstre stolpe, mens det andre føk utenfor.

Et kvarter ut i omgangen kom Ojo alene med keeper, etter en fin stikker fra Barmen, men avslutningen gikk over. Ved samme avblåsning kom Ahmed Suleiman inn for en svak Mohamed Fellah.

Den evige Brann-dödaren Morten Berre våknet også. Han fikk ballen inne i 16-meteren og brente til, men ballen gikk like til side for målet. Sekunder senere var Ojo på ferde igjen. Enda en gang kom han fri, men også denne gangen gikk skuddet over og utenfor mål.

Over gikk også den neste avslutningen hans. Bentley traff igjen bra med en corner. Ojo headet fra kloss hold, men kom under ballen og avslutningen var ufarlig.

Kraftspissen fortsatte å være i begivenhetenes sentrum. Da Erdin Demir kom til linjen med 20 minutter igjen på klokken, ble han passet opp av tre hvite trøyer. De fleste i den kampen deiset i bakken, men Helgerud slo ut med armene, helt korrekt.

På en corner fra den andre siden la Askar inn. Igjen headet Ojo og igjen gikk ballen over, men den muligheten var ikke av de aller største.

Et siste bytte

Med ti minutter igjen å spille forsøkte Brann-trener Rune Skarsfjord å endre kampbildet med å ta ut Bentley og sette inn Fredrik Nordkvelle.

Han fikk en halvsjanse, men skuddet gikk rett i kjøttmuren foran Hirschfeld.

Flere sjanser ble det ikke og Martin Andresen kunne hoppe i været som seierherre på sin gamle hjemmebane.

Les også

  1. &laquo;Korken&raquo; tar ansvaret

  2. Brann marsjerer baklengs

  3. - Kan ikke huske å ha vært så misfornøyd

  4. Grorud: - Utvisningen ble avgjørende

  5. Barmen tror han bare er førstemann ut

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien