Fotball

Premier League-stjerne innrømmer at han kastet pizza på Sir Alex Ferguson

Etter 13 år forteller Cesc Fàbregas om bråket på Old Trafford.

Sir Alex Ferguson ble truffet av et pizzastykke.

Chelsea-profilen Cesc Fàbregas innrømmer at det var han som kastet pizza på Sir Alex Ferguson etter kampen mellom Arsenal og Manchester United i 2004.

United, anført av daværende trener Sir Alex Ferguson, senket Arsène Wenger og Arsenal med 2–0 på Old Trafford 24. oktober 2004. Det var Arsenals første tap på 49 seriekamper.

Etter kampslutt oppsto det tumulter. Det ble blant annet kastet et stykke pizza i ansiktet på Uniteds skotske manager. Tidligere Arsenal-stopper Martin Keown uttalte i 2014 at det var spanske Fàbregas, da i Arsenal, som var synderen, men det er først nå at Chelsea-spilleren innrømmer det selv.

Chelsea-spiller Cesc Fàbregas forteller sannheten om bråket etter et møte mellom Manchester United og Arsenal i 2004.
Les også

Her river Barcelona-stjernen i stykker egen drakt. Så forlater han banen i frustrasjon.

– Jeg kom ut (i spillertunnelen) fra garderoben med et pizzastykke i hånden, og der så jeg spillere som Sol Campbell, Rio Ferdinand og Keown dytte på hverandre. Jeg ville hive meg med, men visste ikke helt hvordan. Jeg bestemte meg for å kaste pizzaen, sier Fàbregas i Sky-programmet "A League of Their Own".

– Jeg så plutselig hvem jeg hadde truffet med kastet. Jeg vil be Sir Alex om unnskyldning. Det var virkelig ikke meningen å treffe ham, legger spanjolen til.

Fàbregas gikk fra Arsenal til Barcelona i 2011, men vendte tilbake til engelsk fotball tre år senere. Siden 2014 har 30-åringen vært i Chelsea.

(©NTB)

Les mer om

  1. Arsène Wenger
  2. Alex Ferguson
  3. Arsenal FC
  4. Manchester United
  5. Chelsea FC
  6. Cesc Fabregas