Fotball

Gir Norge frie Ruben-tøyler

<p>På grunn av cup-suspensjon legger ikke TIL kampbegrensning på Ruben Yttergård Jenssen (24) i morgendagens Hellas-kamp.</p>

Oslo 20120813.Landslaget trener før kampen mot Hellas på onsdag. Ruben Yttergård Jenssen.Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

  • Eirik Bang Pedersen

24-åringen har nemlig pådratt seg to gule kort i den hjemlige cupen så langt i år. Det gjør at han er uaktuell til helgens kvartfinale mot Bodø/Glimt.

Det gjør at TIL — som med tynn stall gjennomgår et tøft kampprogram i disse dager - ikke velger å legge noen begrensninger på hvordan landslaget kan disponere spilleren.

Starter ikke

TIL-trener Per-Mathias Høgmo bekrefter at det kunne vært annerledes om han hadde vært tilgjengelig for spill for klubben til helgen.

— Hvis han hadde hatt ny kamp allerede da kunne det vært et tema for oss. Men dette har vi ikke brukt noe energi på nå slik som situasjonen ble, sier Høgmo.

Jenssen selv erkjenner at kroppen kjennes sliten ut etter utklassingen av Strømsgodset denne helgen.

— Men man bruker ofte å være litt tung i beina to dager etter kamp, så jeg regner med det kommer til å kjennes veldig bra ut i løpet av morgendagen. Av erfaring er de ingen problem, sier han.

På dagens økt med landslaget ser det fort ut som det er Christian Grindheim, Håvard Nordtveit og Magnus Wolff Eikrem som får muligheten fra start på sentral midtbane mot Hellas.

God motstand

Per-Mathias Høgmo håper å få se spilleren sin i aksjon mot Hellas, som er ranket som nummer 12 på FIFA-rankingen.

— Jeg har ikke snakket med Egil ("Drillo" Olsen, journ.anm.), så jeg vet ikke hvilke disposisjoner han tenker å gjøre. Han gjorde en god landskamp mot Kroatia sist og har dermed sjanse til å slippe til. Men han konkurrerer i en tøff posisjon, sier TIL-treneren.

Ruben Yttergård Jenssen ser på Hellas som en god utfordrer for Norge på nåværende tidspunkt.

— Fra laget som spilte kvartfinalen mot Tyskland i EM tidligere i sommer, mangler det kun tre spillere. Det er et lag jeg tror kan passe oss bra og som vi ønsker å gi god motstand, sier midtbanespilleren.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball