Fotball

- Jeg vil være nådeløs

Per-Mathias Høgmo har pekt ut det viktigste punktet for at norsk fotball skal lykkes de kommende årene.

Per Høgmo var fremme med pekefingereen da han engasjert snakket om hva som skal til for å skape et bedre norsk landslag.
  • Eirik Nesset Hjelvik

MARIBOR: Til tross for 0-3-tap og et knust VM-håp framsto landslagssjefen med stor optimisme da han møtte norsk presse dagen derpå i Slovenia.

Norges nye landslagssjef mente det var mye positivt å ta med seg fra kampen — og svarte rolig og sindig på alle spørsmål som stilte spørsmål ved om Norge gikk ut i en for ambisiøs spillestil.

Egansjement

Høgmo virker overbevist om at Norge har spillere til å kle den nye stilen. Samtidig ble han virkelig engasjert da han begynte å snakke om norsk fotballs største utfordring.

- Vi er nødt å utvikle defensive ferdigheter. Hvis vi skal komme videre, må vi utvikle 1 mot 1-ferdigheter defensivt. Det gjelder ikke bare forsvarsspillerne, men fra spissen og bakover, sier Per-Mathias Høgmo med klar og tydelig stemme.

Kom for lett til det

Så satte han pekefingeren i bordet foran seg for å understreke sitt poeng:

— Nummer 20 hos Slovenia - stjernespilleren fra Salzburg - satte fart og kom seg litt for lett gjennom der i går og skapte farligheter. Vi må jobbe med det mentale. Ærgjerringheten må være der og der må jeg jaggu gjøre jobben min. Der må jeg være nådeløs, sier en engasjert Per-Mathias Høgmo.

Spillerutvikling

Han mener dette er en utfordring for norsk toppfotball, og mener dette er et punkt som må utvikles dersom Norge skal få solgt flere spillere til utlandet i årene som kommer.

- Vi må få en kultur på det der vi utvikler spillere med de ferdighetene, sier Høgmo.

Han var naturligvis skuffet over resultatet i Slovenia, men var fortsatt svært tydelig på at det var mye positivt å ta med seg fra Slovenia-kampen.

— Vi hadde selvfølgelig ønket et annet resultat, men samtidig tror jeg alle har sett at vi har startet en prosess på hvordan vi ønsker å utvikle dette laget. Til tross for tapet opplever jeg en voldsom ofensiv spillergruppe, der mange sitter igjen med mange individuelle positive opplevelser. Jeg tror dette er en strategi som kommer til å utvikle oss veldig, sier Høgmo.

Les også

  1. Vår nye sjef har allerede mistet sin troverdighet

  2. Derfor tror spillerne på EM-sluttspill i 2016

  3. - Noe jeg setter pris på når jeg er 60

  4. Høgmo mener Norge var naive

  5. Vi må ikke glemme å forsvare oss

  6. Hangeland: - Masse positivt

  7. Braaten: - Ingenting å gjøre i VM

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Slovenia