Henning Berg blir «seriemester» – får mulighet i Champions League

Fotballsesongen på Kypros er over etter at smittevernprotokollen ikke ble godtatt av fotballforbundet. Henning Bergs klubb får Champions League-kvalifisering.

Henning Berg får ikke fullføre sesongen med sitt Omonia Nikosia. Den kypriotiske fotballsesongen er avsluttet på grunn av koronaviruset.

– Helsemyndighetenes eksperter krever at hele laget skal i to ukers karantene dersom en spiller tester positivt på koronaviruset, og da kan vi ikke fortsette med sesongen, sier forbundet i en uttalelse.

Omonia Nikosia, som trenes av Henning Berg, toppet tabellen på bedre målforskjell enn Anorthosis Famagusta da sesongen ble avbrutt. Omonia, som jaget sin første serietittel på 10 år, får spille mesterligakvalifisering.

Les også

Stor quiz: 50 spørsmål om sport

Les også

Kåre Ingebrigtsen ferdig i kypriotisk storklubb etter bare 46 dager: – Sjokkert

– Vi kunne fått en kanonsesong fordi vi ledet serien og var klar for semifinale i cupen. Nå blir vi vel uoffisiell seriemester og får mesterligamulighet. Det er bra det også, sier Berg.

Dermed får han sjansen for andre gang i mesterligaen som trener. Hans Legia Warszawa ble sparket ut fra kvalifiseringen for noen år siden fordi en innbytter ikke var spilleberettiget i en kamp mot Ronny Deilas Celtic. Legia utklasset Celtic over to kamper, men skottene fikk plass i neste runde.

– Mye er usikkert, men jeg regner med at vi starter oppkjøringen i starten av juli, sier Berg.

Før det blir det et par uker i England og Norge med familien for ham.

Berg ble trener på Kypros i juni i fjor, og har en toårskontrakt. Før det trente han Stabæk.

Anorthosis, Apoel Nikosia og Apollon Limassol får europaligakvalifisering.

Det kypriotiske forbundet besluttet at toppserien neste sesong utvides til 14 lag. Ingen rykker ned, men to lag fra 2. divisjon rykker opp.

Sesongen skal reduseres til 12 lag igjen ved at fire lag rykker ned neste sesong.