Fotball

Hevder Messi risikerer to års utestengelse

Lionel Messi kan bli stilt til ansvar for sine beskyldninger om korrupsjon etter at han ble utvist i lørdagens bronsekamp i Copa America.

Lionel Messi har vært skarp i uttalelsene etter utvisningen i Copa Americas bronsekamp lørdag. Nå risikerer han straff fra Det søramerikanske fotballforbundet, som har reagert sterkt på uttalelsene. UESLEI MARCELINO / NTB scanpix

 • NTB-DPA

Den argentinske superstjernen ble utvist for bare annen gang i sin karriere etter å ha vært i tottene på chilenske Gary Medel i kampen Argentina vant 2–1. De fleste var enige om at det var en meget streng avgjørelse.

Messi var allerede opprørt over dømmingen i semifinaletapet mot vertslandet Brasil. Etter å ha boikottet medaljeseremonien brukte han tungt skyts i uttalelsene.

– Jeg gikk ikke til podiet fordi vi ikke bør være del av korrupsjonen og respektløsheten, sa han og antydet at utfallet av turneringen er bestemt på forhånd.

– Vi ble ikke vist respekt i denne turneringen. Vi fortjente mer, men de lot oss ikke komme til finale. Korrupsjonen og dommerne lar ikke folk nyte fotballen. I stedet ødelegger de den, sa han.

Sterk reaksjon

Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) gikk sterkt ut mot Messis uttalelser.

– I fotball er det slik at noen ganger vinner man, noen ganger taper man. En grunnleggende søyle i fair play er å godta utfallet lojalt og med respekt. Det gjelder også dommeravgjørelser, ettersom dommerne er mennesker og ikke alltid perfekte, heter det i en uttalelse fra forbundet.

– Det er uakseptabelt at ubegrunnede beskyldninger er fremsatt. De trekker turneringens integritet i tvil og helt uten sannhetsgehalt.

Det spekuleres i at Conmebol vil straffe Messi, og den spanske sportsavisen As skriver at han kan bli nektet å spille landslagsfotball i to år.

Les også

Messi etter sitt første røde kort på 14 år: – Korrupsjon gjør at folk ikke klarer å nyte fotballen

Les også

Messi gir ikke opp titteljakten med Argentina. Fortsetter tross exiten i Copa America.

– Viktig å være ærlig

Argentina mente seg snytt for to straffespark i semifinalen.

– Brasil er vertsland, og de styrer mye i Conmebol for tiden, hvilket gjør ting kompliserte for alle oss andre, sa Messi etter den kampen.

– Jeg tror utvisningen var på grunn av det jeg sa. Mine ord fikk konsekvenser for meg, men det er viktig å være ærlig, sa han etter bronsekampen.

– Før avspark sa dommeren at han liker å kommunisere og at han håpet det ble en rolig kamp, men ved første hendelse viste han meg ut.

Les mer om

 1. Lionel Messi

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Messi etter sitt første røde kort på 14 år: – Korrupsjon gjør at folk ikke nyter fotballen

 2. FOTBALL

  Messi suspenderes fra landslagsfotball i tre måneder

 3. FOTBALL

  Messis ventetid fortsetter. Brasil stoppet Argentinas titteljakt i Copa America.

 4. FOTBALL

  Tidligere eliteseriespiller ble helt i Afrikamesterskapet

 5. FOTBALL

  Han spiller for bunnlag i norsk 3.-divisjon. I natt møtte han Messi i landskamp: – Nesten så man ikke tror det

 6. FOTBALL

  Messi og Argentina i trøbbel i storturnering