Fotball

Start-rekruttene slapp inn ni mål på hjemmebane: – Det meste gikk galt

Start 2 fikk det veldig tungt mot Vikings rekrutter, mens Fløy reddet poeng etter utvisning. Slik gikk det i lokalfotballen.

Kristian Lien og Dirirsa Gamachis var begge med Start 2 mot Viking 2. Her fra trening med førstelaget.
  • Andreas Hopen
  • Sondre Zachariassen

Der en del divisjoner har ferie, er 3. divisjon i full gang fortsatt. Mandalskameratene spiller mandag, men ellers var alle de lokale lagene i full gang. For Start 2 gikk det heller dårlig.

For på Sparebanken Sør Arena fikk de besøk av Viking 2 som ligger på andreplass bak Fløy. Viking 2 kom med sju spillere fra førstelaget, deriblant mandalitt Amund Wichne. Men selv om vertene var uten førstelagsspillere, så hang Start 2 med en stund. En halvtime tok det før Viking og Jostein Ekeland fikk hull på byllen, og til pause var stillingen «bare» 2–0 til gjestene.

Så smalt det.

To nye mål av Ekeland, to fra Even Østensen, én av Maxmilian Hæstad, det samme fra Sondre Auklend og Jacob Jørgensen sørget for at Starts andrelag tapte 0–9 på eget gress.

Det gjør at Start 2 ligger nest sist i Norsk-Tipping ligaen, tre poeng bak Vardeneset på trygg plass.

Les også

Stor oversikt over kvinnefotballen på Sørlandet: – Helt avgjørende for regionen at Amazon rykker opp

Utviklingsleder i Start Alexander Øren sier at 0–9 skal ikke skje.

– De fikk to mål før pause, og to like etter pause, da raknet det helt, forklarer Øren før han fortsetter.

– Det meste gikk galt, og 0–9 er ikke bra i det hele tatt, sier Øren.

Start stilte uten noen innslag fra førstelaget, og kjernen i laget var 17 og 18-år gamle.

– Det var reint juniorlag, og vi avsluttet kampen med seks spillere som er førsteårs junior. Det unnskylder ikke sifrene, men kan forklare litt av det, fortsetter Øren.

Viking hadde med sju a-spillere, men det Øren mener utgjorde en forskjell var at Bjarne Berntsen sto på sidelinja.

– De førstelagsspillerne var topp motivert og ville tydeligvis vise seg fram for Berntsen, tror Øren.

Les også

Stor oversikt over alle herrelagene på Sørlandet – Fløy styrer mot opprykk

Nivået vil variere

Alexander Øren (t.h) tok i januar over rollen som utviklingsleder etter Atle Roar Håland. Han er også trener for andrelaget til Start.

Samtidig som Starts rekrutter tapte med ni mål hadde a-stallen ferie, den ferieperioden gjør det vanskeligere for andrelaget.

– Slike enkeltkamper midt i ferien blir vanskeligere, da blir det rent juniorlag, sier Øren som er klar på at Start 2 ikke skal rykke ned.

– Det er viktig for klubben at de har et andrelag i 3. divisjon, forklarer Øren.

– Er stammen på dette andrelaget godt nok til å holde nivået i divisjonen?

– Det vil variere fra kull til kull. Nå er det et rent juniorlag med en del førsteårsjuniorer, mens vi hadde Osestad, Byklum, Reinhardtsen og Suggelia tidligere som alle gjør det bra på et høyere nivå nå, forklarer treneren.

Uten at Fædrelandsvennen har statistikk på 2.-laget, så har Start sluppet inn ni mål på hjemmebane to ganger tidligere. I 1912 mot Fram og i 1937 mot Vigør. Førstelaget har aldri tapt mer enn med åtte mål.

Fløy tapte terreng

Der opprykksrival Viking vant 9–0, fikk Fløy det vanskelig i Stavanger. Etter at Matej Dekovic sendte gjestene i ledelsen, fikk samme mann marsjordre på Midjord etter å ha fratatt en Brodd-spiller en klar målsjanse.

Med én mann mer på banen dro Marco Sheffler seg inn fra venstrekanten og fikk drømmetreff. Ballen fløy inn bak en sjanseløs Ante Knezovic og lagene var like langt.

Les også

Da gresset forsvant fra Sør Arena, skulle bredden få tilgang. I dag står arenaen ofte helt tom

Dardan Dreshaj (t.v.) jubler sammen med Sebastian Fredriksen i kampen mot Vardeneset. Dreshaj har totalt scoret åtte mål i serie og cup hittil denne vårsesongen.

Midtveis i den andre omgangen var det Fløy som ble stoppet på vei gjennom. Dommer Alexander Pössl dømte først frispark, men ombestemte seg etter kraftige protester og pekte på straffemerket. Henrik Dahlum var sikker fra elleve meter og sendte Fløy tilbake i føringen, men det skulle ikke holde helt inn.

Et par minutter før slutt fikk Brodd frispark midt på Fløys banehalvdel. Det ble lempet inn i boksen, hvor til slutt Simen Thøgersen utlignet fra kloss hold.

Seks poeng i Telemark

Både Vindbjart og Donn tok turen til Telemark, hvor begge lagene kunne smile breiest på returen langs E18. Steinar Skeie og Vindbjart skulle møte Pors og tidligere VFK-spiller Tony Vo. Etter en målløs første omgang sendte midtbaneeleganten Simen Aanonsen Vindbjart i føringen, før Robert Skårdal fastsatte sluttresultatet til 2–0.

Les også

Start ser på mulighetene for å flytte tilbake til Kristiansand stadion

Der Vindbjart ikke scoret før etter hvilen, var Donn langt hurtigere til å få ballen i mål. Allerede etter tre minutter måtte Storms keeper ta den tunge turen i nettmaskene etter at Magnus Aamodt hadde scoret sitt andre mål for sesongen.

Den gamle Skarphedin-spilleren Andreas Sersland doblet senere ledelsen mot tabelljumboen fra Skien.

Vindbjart ligger nå på femteplass, med Donn fire poeng bak seg på en sjetteplass. Før mandagens kamp er det Mandalskameratene som innehar fjerdeplassen. Med seier vil de passere Flint på tabellen

Arendal med tre strake

Arendal har løftet seg etter en tung seriestart og har bare tapt én av de siste ni seriekampene. Her mot Nardo.

Steinar Pedersen og Arendal flyr høyt om dagen. På lørdag slo de hvitkledde Byåsen 2–0 på eget kunstgress. Ulrik Berglann sendte Arendal i føringen i den første omgangen før danske Sune Kiilerich ble utvist.

På tross av utvisningen kom aldri Byåsen tilbake, og et selvmål fra innbytter Lars Vatten fastsatte sluttresultatet til 2–0. Det var Arendals tredje seier på rad i 2. divisjon, og etter tapet mot Fredrikstad har de vunnet sju av ni kamper i serien.

Arendal ligger på fjerdeplass i 2. divisjon, fem poeng bak ledende Stjørdals/Blink.

Les mer om

  1. IK Start
  2. 3. divisjon fotball
  3. Steinar Skeie
  4. Steinar Pedersen
  5. Fløy
  6. FK Donn
  7. Arendal Fotball