Mer Molde-jubel i Europa: Står med full pott etter to kamper

Ohi Omoijuanfo avgjorde etter sjansesløseri. Nå venter Arsenal i neste kamp.

Ohi Omoijuanfo (til venstre) og Stian Gregersen var avgjørende da Molde slo Rapid Wien.

Molde - Rapid Wien 1–0

Molde misset på flere gode sjanser før Omoijuanfo endelig scoret på vei mot 1-0-seier over Rapid Wien i Europaligaen. Arsenal er neste motstander.

– Vi misbrukte noen store muligheter, jeg også. Da begynner man å tenke «er det den dagen?» Men vi presset på og visste at det ville komme flere sjanser. Det var deilig at den satt til slutt. Vi fortjente det, sa Ohi til TV 2.

Molde var best før pause, men det ble misbrukt et par muligheter. Omoijuanfo fikk ikke paret beina foran nesten åpent mål. Rapid Wien skapte svært lite. Et skudd på innsiden av stolpen av østerrikerne var likevel omgangens største sjanse totalt for begge lag.

Omoijuanfo misbrukte så en stor mulighet tidlig i 2.-omgangen da han kom alene med keeper fra elleve-tolv meters hold. Skuddet gikk rett på målvakten.

Fredrik Aursnes var nestemann inn på miss-listen. Magnus Wolff Eikrems pasning sendte Aursnes til så godt som åpent mål. Avslutningen gikk i kunstgresset før ballen havnet over tverrliggeren.

Ledermålet måtte nesten komme etter det presset Molde la på Rapid utover i kampen. Omoijuanfo skled inn 1-0 fra en meters hold, og det var strengt tatt nesten umulig å misbruke den sjansen.

Les også

Elyounoussi herjet i Europa: Scoret to mål på fire minutter

B-lag vant

Moldes Eirik Hestad ble brakt ut på båre med det som så ut til å være en kneskade. Det skjedde like etter Ohis ledermål.

Eirik Hestad måtte ut med skade.

Molde har seks poeng etter to kamper i Europaligaen.

I den andre kampen i gruppen trengte Arsenal nesten en omgang på å ta ledelsen mot irske Dundalk. Like før pause kom to forløsende mål ved Edward Nketiah og Joseph Willock. Det ble starten på veien mot klar 3-0-seier.

Arsenal stilte svært redusert. En viktig Premier League-kamp borte mot Manchester United søndag, gjorde at manager Mikel Arteta hvilte mange av sine største stjerner.

Molde fortsetter Europaligaen mot nettopp Arsenal i London neste uke. Før det spiller moldenserne i Eliteserien borte mot Mjøndalen søndag.

(©NTB)