Bye sikret KBKs fjerde strake seier: – Mannfolkfotball

(Kristiansund - Lillestrøm 1–0) Tøffe dueller, frispark og svake avslutninger var på menyen i Kristiansund – helt til Bendik Bye nok en gang dukket opp på rett sted.

Innbytter Amin Askar sendte av gårde kampens n-te svake avslutning ti minutter før slutt, men denne gangen skulle det likevel lykkes for Kristiansund.

Bye styrte ballen inn forbi LSK-målvakt Mads Christiansen og gjorde som mot Strømsgodset andre pinsedag: ble matchvinner.

– Det holdt igjen. Vi er solide og maler på med angrep på angrep, før vi får hull på det til slutt, sier Bye til Discovery+.

YOINK: Bendik Bye ser ballen trille inn bak Mads Christiansen.

«Kutt ut!»

Frem til det var det lite som minnet om festfotball på Nordmøre.

«Kutt ut!» smalt det fra LSK-benken da Lars Ranger, Christoffer Aasbak og flere havnet i tøffe dueller på midtbanen. Det var tidvis høy tenning og dommer Tore Hansen måtte virkelig jobbe for salæret på Nordmøre.

LSK-back Ranger fikk gult kort før minuttet var spilt.

– Vi får noen fine brudd mot slutten, og begge lag har gode sjanser. Men det er tøffe dueller hele veien. Det er mannfolkfotball i dag, sa KBK-trener Christian Michelsen til Discovery+ i pausen.

Etter sidebyttet fikk Gjermund Åsen, som gjennom kampen var svært toneangivende, en eventyrlig mulighet på bakre stolpe etter et hjørnespark. Stupheadingen gikk utenfor.

Smultring igjen

Kristiansund-trener Michelsen tok grep og gjennomførte flere bytter som fikk opp tempoet i hjemmelaget. Pål Erik Ulvestad, innbytter Agon Mucolli og Olaus Skarsem gjorde sitt for å teste Mads Christiansen i borteburet, men kom alle til kort.

– Vi spiste oss gradvis inn i kampen og har et godt trykk på dem. Det er en krevende stil vi har i KBK, men det er en jækla artig stil når det fungerer, sier Michelsen etter kampen, og bruker «soliditet» som nøkkelord.

Hjemmelaget kom til kampen i jakt på sin fjerde strake seier, etter imponerende triumfer mot Vålerenga, Strømsgodset og Sarpsborg 08. Også LSK var på vinnersporet etter sin seier mot Odd på torsdag, og var lenge det førende laget i Kristiansund.

Men Kristiansund holdt nullen igjen og har virkelig fått opp dampen i årets sesong.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk